Kim Milyoner Olmak İsterde " Mescid-i Aksa'nın Anlamı Nedir? " Sorusu

Kim Milyoner Olmak İsterde " Mescid-i Aksa'nın Anlamı Nedir? " Sorusu

21 Ekim'de yayımlanan Kim Miyoner Olmak İster'de yarışmacı Mescid-i Aksa'nın kelime anlamı sorusuyla karşı karşıya geldi.Mescid-i Aksa'nın anlamı nedir?

21 Ekim akşamında ATV ekranlarında yayımlanan Kim Milyoner Olmak İster bilgi yarışmasında,yarışmacıya Mescid-i Aksa'nın kelime anlamı nedir diye soruldu.

Mescid-i Aksa en uzak mescid anlamına gelmektedir.

Bir çok peygamberin gelip geçtiği Müslüman alemi tarafından kabul edilen Mescid-i Aksa en uzaktaki mescid anlamını taşır.Kökeni arapça olan Aksa kelimesinin sözlük anlamı en uzaktır.Mescid-i Aksa ise kutsal mekan Mekke'ye olan uzaklığından ötürü bu şekilde isimlendirilmiştir.

Mescid-i Aksa Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayın...

Mescid-i Aksa Nerdedir Özellikleri Nelerdir?

Mescid-i Aksa Müslüman alemi tarafından kutsal mekan olarak adlandırılan mekanlardan biridir.Müslümanlığn ilk kıblesi olarak bilinir.Kudus'ün doğusunda yer alan sularla çevrili Eskişehir bölgesinin güneyinde kalan yerdir.Mescid-i Aksa toplam 144 dönüm yer kaplarken,Kubbet-üs-Sahra,Kıble Mescidi ve bununla beraber yüzü aşkın bir çok islami esere ev sahipliği yapıyor.Morya Tepesi'ne inşa edilen Mescid-i Aksa,Kubbet-üs-Sahra'nın en yüksek tepesi olarak kabul edilir.

Mescid-i Aksa Kur'an-ı Kerim'de şu şekilde yer verilmiştir;"Kulunu (Muhammed'i) bir gece Mescid-i Haram'dan (Mekke'den), kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa'ya (Kudüs'e) götüren Allah'ın şânı ne yücedir. Doğrusu O, işitir ve görür."

Hz. Muhammed ise Mescid-i Aksa hakkında,"Yolculuk ancak şu üç Mescid'den birine olur: Benim şu mescidime (Mescid-i Nebevî), Mescid-i Haram'a ve Mescid-i Aksa'ya." ,söylemiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.