Kocaeli Üniversitesi’nde Zıt Görüşlü Öğrencilerin Kavgası

Kocaeli Üniversitesi’nde Zıt Görüşlü Öğrencilerin Kavgası

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) bugün zıt görüşleri benimseyen iki öğrenci grubu arasında kavga çıktı.

Bize ulaşan ilk haberlere göre Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde zıt görüşlere sahip iki öğrenci grubu birbirine girdi. Turancı Hareket Platformu’na üye olan öğrenciler önümüzde ki akşam düzenlenmiş olan toplantılarını duyurabilmek için kampüs içerisinde bildiri dağıtıyorlardı. Komünist Gençlik Platformu’na üye olan bir grup öğrenci de mücadele programı içeren bildirilerini dağıtırlarken kampüs içerisinde karşı karşıya geldiler. İddiaya göre bu iki grup birbirlerinin dağıttıkları bildirileri yırtması sebebiyle iki grup arasında sinirler gerildi.

KAVGA ÇIKTI

Çok geçmeden bu sinirli tartışma yükselerek kavgaya dönüştü. Kavgayı ilk olarak üniversite içerisinde görev yapmakta olan güvenlik görevlileri ayırmaya çalıştılar. Çabaları yeterli gelmedi. Polisler olaya müdahale etmek zorunda kaldılar. Polisler kampüse girerek iki zıt görüşlü üniversite öğrencilerinin kavgasını ayırdılar. Kavgada ki yaralılar için üniversite içerisinde ki diğer öğrenciler tarafından 112 Acil servis ekipleri çağırıldı. Kavga sonrasında Mustafa Nuri S. Erdem T. ve Elnur M. isimli öğrenciler yaralandı. Elnur M. İsimli öğrencinin ise Azerbaycan uyruklu olduğu kayıtlara geçilirken, olayların sonrasında 39 öğrenci gözaltına alındı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.