KONYA Hüseyinlerin ardından kalanların Zeynebî olması gerekir

KONYA Hüseyinlerin ardından kalanların Zeynebî olması gerekir

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte, Hz. Hüseyin ve şehitlerin misyonu anlatıldı.

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte, Hz. Hüseyin ve şehitlerin misyonu anlatıldı.
 

Mustazaflar Cemiyeti Konya Şubesi Kadın Kollarının organize ettiği ve Karatay Eğitim ve Yardımlaşma Derneği binasında gerçekleştirilen  etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  

Programda Hür Dava Partisi Konya Kadın Kolları Başkanı Meral Tan bir konuşma yaptı.

Tan konuşmasında, Hz. Hüseyin’in yaktığı meşalenin kıyamete kadar Müslümanlar için yol gösterici olduğunu vurgulayarak, “Hz. Hüseyin’in yaktığı bu ışık kıyamete kadar gelecek olan bütün Müslümanlar için yol gösterici bir meşaledir, bir mekteptir. Nerde bir zulüm ve haksızlık varsa orada Hüseyince durmayı öğretmiştir bize Kerbela. Nerde İslami esaslar çiğneniyor, bozulmak ve saptırılmak isteniyorsa orada Hüseyince kıyamı öğretmiştir bize Kerbela. Zillet içerisinde yaşamaktansa izzetlice ölmeyi öğretmiştir bize Kerbela. Şehadete kavuşan Hüseyinlerin ardından, kalanların Zeynebi olması gerektiğini öğretmiştir bize Kerbela.” dedi.

Günümüz İslam Dünyasının makam ve mevki adına ahiretini sattığını dile getiren Tan, “Kerbela’da, dünyadaki makamları için ahiretini satanlar vardı. Günümüz İslam Dünyası için de bu böyledir.   Zalimlerin korkusundan mevki için ahretini satanlar var günümüz dünyasında.  Bazı devir ve dönemler, gerek kişilerin ve gerekse toplumun tarihinde büyük bir öneme sahiptir. Bu dönemler çok yürek yaksa da, bir kasırganın denizi birbirine kattığı gibi, toplumları alt üst etse de, ne kadar meşakkatli ve sıkıntılı dahi olsalar, aslında toplumlar için büyük hayırları barındırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bayan ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerin ardından, üniversiteli kız öğrencilerin Şehit Yasin Börü’nün canlanıp neden katledildiğini anlattığı tiyatronun sergilenmesi sırasında duygu dolu anların yaşandığı görüldü.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İsmail Yılmaz/ İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.