Koronavirüs ve Özel Okul Ücretleri

Dünya ekonomileri koronavirüs pandemisi nedeniyle gitgide küçülüyor, daralıyor.

Yüzbinlerce çalışan işsiz kaldı, her geçen gün işinden, ekmeğinden olanların sayısı artıyor.

Ülkemizde de alınan onca ekonomik tedbirlere rağmen iflasların, işsizliğinin artmasının önüne geçilemiyor. Türkiye diğer birçok ülkeyle karşılaştırıldığında krizden en az etkilenenler arasında. Ancak buna rağmen piyasaların eskisi gibi olmadığı aşikar. Zamlar sürerken gelirler azalıyor ve insanların gelecek endişeleri artıyor.

Bu şartlar altında insanlar öncelikle giderlerini kısmaya çalışıyorlar.

Gider kalemlerinin en önemlilerinden biri ise eğitim giderleri.

Bu giderlerin başında ise özel okullara ödenen öğrenim ücretleri gelmekte.

Ne yazık ki yüzyüze eğitim olmama ihtimaline rağmen birçok özel okul öğrencilerin öğrenim ücretlerini artırmış durumda. Oysa, okulların yüz yüze eğitim vermemsi durumu onların maliyetlerini azaltıcı bir durum. O nedenle zam yapmak bir yana indirime gitmeleri gerekirdi.

Devlet önemli bir adım attı ve KDV'yi % 8' den % 1' e indirdi. En azından bu yıl özel okullar okul ücretlerine zam yapmayıp, kdv indirimi kadar indirim yapmalılar, bu indirimi velilere yansıtmalılar.

Herkes ekonoik zorluk yaşarken herhalde velilere gökten para yağmıyor.!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.