Kültür Park Projesi İhale Aşamasına Geldi

Kültür Park Projesi İhale Aşamasına Geldi

Muş Belediyesi tarafından Yeşilyurt Mahallesi Fidanlık mevkiinde yapılması planlanan Muş Kültür Park Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor

Fidanlık mevkii içerisinde yer alan 56 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Muş Kültür Parkı şehrin en büyük ikinci parkı olma özelliğini taşıyor. Proje hazırlama sürecinin tamamlandığı Muş Kültür Parkı’nın yapımı için ihale hazırlığı yapılıyor.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan arsanın tahsis işlemlerinin ardından harekete geçen Muş Belediyesi çalışmalarını sürdürüyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nden emekli Peyzaj Mimarı Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından hazırlanan projenin önümüzdeki günlerde ihale süreci başlatılacak.
Prof. Dr. Yıldızcı, Kültür Parkı projesi ile ilgili Belediye Başkanı Feyat Asya’ya bilgi verdi. Muş Belediyesi teknik ekiplerinin de hazır bulunduğu toplantıda projenin tüm detayları ele alındı.

Başkan Feyat Asya, “Fidanlık mevkiinde bulunan mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan arsanın tahsis işlemlerinin tamamlanması ile projemizi başlattık. 56 bin metrekare alan üzerine kurmayı planladığımız parkımızın hem yaz hem kış mevsiminde kullanılabilecek şekilde tasarladık. Çocuklarımız için oyun alanları, yetişkinlerimiz için fitness ve spor alanları, ailelerimiz için güzel vakit geçirebilecekleri yeşil alanlar kuruyoruz. Proje içerisinde 5 bin metrekare alan üzerine biyolojik gölet kurulacak. Yazın çeşitli etkinliklerde kullanılacak göleti, kışın buz pateni olarak kullanılabilecek. Engellilerin de faydalanabileceği şekilde tasarlanan parkta 47 çeşit bitki çeşidi kullanılacak. 200 metre uzunluğunda 278 metre genişliğinde bir alana kurulacak olan Kültür Parkında çocuk oyun alanları, açık ve kapalı oturma alanları, amfi ve yapay göletler ile mükemmel bir doğal alan oluşturuyoruz. Proje hazırlama süresini başlattık. Yaklaşık 3 ayın sonunda projemiz tamamlandı. Önümüzdeki günlerde ihale sürecini başlatarak şehrimize yeni bir yeşil alan daha kazandırmış olacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.