Küreselci Anlayış Ve Yaşam Tarzı İnsanlığı Felakete Sürüklüyor

Küreselci Anlayış Ve Yaşam Tarzı İnsanlığı Felakete Sürüklüyor

02.08.2017 tarihli haber sitelerine düşen bir olay yüreklerimizi dağladı. Özetle “Kredi borçları nedeniyle böbreğini satılığa çıkaran 24 yaşındaki üniversite mezunu Büşra S.’ye konsomatris ol, 6 aylık süre için evlenelim, böbreğini satma benimle birlikte

02.08.2017 tarihli haber sitelerine düşen bir olay yüreklerimizi dağladı. Özetle “Kredi borçları nedeniyle böbreğini satılığa çıkaran 24 yaşındaki üniversite mezunu Büşra S.’ye konsomatris ol, 6 aylık süre için evlenelim, böbreğini satma benimle birlikte olursan (zina teklifi) sana para veririm” diyenlerin olduğu bir toplumda yaşıyoruz.

Bu genç yaşta kimler bu kızımızı kredi borç batağına sürükledi.

Evet bildiniz. Küreselci anlayış ve yaşam tarzı.

Özgür yaşa, istediğini yap.

Peki ya sonrası.

Her şeyin bir bedeli olduğunu acı çekmeden öğrenemeyeceğiz galiba.

Duygusal bir milletiz.

Küresel yaşam tarzını hepimiz eleştiririz, ilk başta düşman karşısında çok iyi mevzi alırız. (Ama yatarak tabi ki yani laf ile)

Sonra nefis ve şeytan yattığımız yerdeki mevzide bizi uyutur.

Uyandığımızda bir bakarız.

Neredeyiz biliyormusunuz? Evet, bildiniz mezarda.

Mahallenin Akıllısı Sen misin diyenlere?

Beyler;

Kurtuluş Savaşında dedelerimizin ailesinden kayıp vermeyen var mı bu Ülkede? Sanırım yoktur.

Peki, şimdi size soruyorum.

Küresel yaşam tarzından etkilenip ailesinde, çevresinde (eşi, çocukları, akrabaları hatta geçmişte kaybolan kendi yıllarımız) kayıp vermeyen var mı?

Hemen hepimizin kalbinde görünmeyen kurşun yaraları hala duruyor ve vücudumuzda kurşunlarla birlikte yaşıyoruz.

O halde olanlara seyirci kalıp neme lazım diyemeyiz.

Peki, çare nedir mi diye soruyorsunuz?

Önce ahlak ve maneviyat.

Konuyla ilgili 1991 yılında yayınlanan İlim Sanat Başmakaleleri 28. Sayısındaki güzel paragrafı aşağıda istifadenize sunuyorum.

Manevi sorumluluk duygusuna sahip olmayan, merhametsiz, çarpık görüşlü kararmış kalpli, hırslı, kurnaz, hilebaz, menfaatperest, sömürücü milletler ve yöneticiler, zavallı insanlığı harplere, vahşetlere, felaketlere sürüklüyor.

Binlerce insanın hayatı, kan ve gözyaşı pahasına kazanılan bu paralara lânet olsun!

İnsanlığı bu modern barbarlık ve cahiliyet çağından kim kurtaracak, onları karanlıktan nura kim kavuşturacak; çifte standartları, sahte nezaketleri, hilekâr ve riyakâr beşerî kuralları, maskeli hırs ve sömürü düzenlerini, beynelmilel zulüm oyunlarını kim bozacak; nefsin, şeytanın, küfrün, nifakın, zincirlerini kim kıracak; zalime, zorbaya, kaba kuvvete, sömürücüye, yalancı ve dolandırıcıya kim dur diyecek; hakkı, hayrı, adaleti, insafı, merhameti, fazileti... İnsanlığa yeniden kim getirecek?

Elbette, mü’minler, salihler, kâmiller, âlimler, fazıllar ve onlara destek verecek olan geniş halk kitleleri, suskun, kırgın, bezgin, bitkin mazlumlar.

Hazırlayan: Durmuş BAYSAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.