Kutup ayısının durumu belli oldu

Kutup ayısının durumu belli oldu

Türkçe Ders kitabında bulunan ünlü karikatürist Selçuk Erdem'in 'kutup ayısının yaptığı el hareketi' içeren karikatürünün olduğu sayfa imha edildi" dedi.

Selçuk Erdem'in 'kutup ayısının yaptığı uygunsuz ele hareketi' içeren karikatürünün yer almasının kamuoyunda büyük tepki çekmesin sonucunda sayfanın imha edilmesinin" sorulması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, kitapların incelenme aşamalarını anlattı. Durmuş, altı incelemeci kişi ve moderatörün kitapları teker teker inceleyip hakkında raporlarını yazıldığını hususları onayladıklarını, katılmadıkları konularda da itirazlarını yaptıklarını ve 6 ayrı raporu bir yapılı olarak birleştirdiklerini söyledi.

Raporların, Talim ve Terbiye Kurulunda bir başkan ve 10 kurul üyesinin, raporu ve kitap üzerinden detaylı incelendiğini anlatan Durmuş, "Karikatür, kitabın bir sayfasında sadece ortalama bir milimetre yer bulmuş durumda. Yani 17 cm ye 24 santimetrelik bir yerden bahsediyoruz. Ben bu konuda yazara şaşıyorum. Görsel okuma yaptırması isteniyor, bu karikatür üstünden. Çocuğa nasıl böyle bir şey soruyorsun?" dedi.

Durmuş, karikatür olayı sonrası sayfayı imha etme noktasında tedbir aldıklarını söyledi, "Bu sayfanın imha edilmesi gerekiyor diye çalışanlara talimat verdik. Bütün Meb müdürlüklerine talebelerimize dağıtılmak üzere hazır olarak bekletilen kitapların 13’ü sayfasında yer alması dolayısıyla sayfa 13'ü imha etmiş durumdalar. Öğrencilerimize ulaşmayacak” bilgisini verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.