KYK'dan Kredi-Burs Ödemeleri İçin Yeni Bir Açıklama Geldi

KYK'dan Kredi-Burs Ödemeleri İçin Yeni Bir Açıklama Geldi

Daha önceki yıllarda üniversite öğrencilerine Ocak ayında verilen kredi-burs, yeni düzenleme ile değiştrildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu,daha önceden yeni kredi-burs alanlara Ocak'ta yapılan ödemelerin,bu sene ekim,kasım,aralık aylarında yapılacağını bildirdi.Sinan Aksu,bu dönem 900.000 öğrencinin burs-kredi için başvurudu bulunduğunu ve sonuçların kasımda açıklanacağını söyledi.

Başvurular Ekim'de Başlıyor

Genel Müdür Aksu, "Bu sene, ekim ayının ilk haftası öğrencilerimizin burs ve kredi müracaatlarını alacağız. Müracaatların tamamı e-Devlet üzerinden olacak. 11 devlet kurumundan doğrulattıktan sonra da kasım ayı itibarıyla öğrencilerimize burs ve kredi başvurularının neticelerini ileteceğiz." açıklamasını yaptı.

Aksu geri ödeme içinde şu açıklamalarda bulundu:"Eğer öğrenci işe yerleşemediyse ödemeyi erteleme imkanına sahip. Aynı yıl bize müracaat edip dilekçesiyle herhangi bir işte çalışmadığını beyan ederse kredisini işe başlayana kadar erteleyebiliyoruz. Bu yıl 400 lira burs ve kredi öğrencilerimize ödeme yaptık. Sene başlarında olmak üzere enflasyon oranında öğrencilerimizin burs ve kredilerini artırıyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.