KYK'ya şikayetler yağıyor! Öğrenciler mağdur kaldılar

KYK'ya şikayetler yağıyor! Öğrenciler mağdur kaldılar

KYK resmi sitesinde yaptığı açıklama ile birçok öğrencinin mağdur olmasına sebep oldu. KYK neden kredi ödemesini iptal etti? Yazın kredi yatmayacak mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu 30 Mayıs tarihinde resmi sitesi http://yurtkur.gsb.gov.tr üzerinden yaptığı açıklama ile, çok sayıda öğrencinin tepkisine sebep oldu. KYK, 2017 yılı Haziran ayında öğrenimini tamamlayan öğrencilerin kredi/burs ödemelerinin Haziran ayında son olarak yapılacağını ve önceki yıllarda olduğu gibi yaz aylarında ödeme yapılmayacağını açıkladı. Peki KYK neden burs/kredi ödemesini iptal etti? KYK kredi süresi nasıl uzatılır? KYK yaz ayında ödeme yapmayacak mı? KYK kredi vermeyecek mi? KYK harçlık avansı kapandı mı? İşte tüm sorularınızın cevabı...

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yapmış olduğu açıklama
Kurumumuz tarafından yapılan kredi ödemeleri, öğrencilerin normal öğrenim sürelerince yapılmaktadır. 2016-2017 öğretim yılı itibariyle normal öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerimizin kredi ödemesi Haziran ayı itibariyle sona erecektir.

2016-2017 öğretim yılı Haziran ayı itibariyle normal öğrenim süresinin tamamlayan öğrencilerimiz geri ödemelerini kyk.gsb.gov.tr adresinde yer alan kredi borç sorgulama ekranından takip edebilirler.

Mevzuat gereği kredi borçları, öğrenciye ödenen kredi miktarına Türkiye İstatistik Kurumunun Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki (Yİ-ÜFE) artışlar uygulanarak hesaplanacak miktarın ilave edilmesi suretiyle tespit edilir.

Öğrenciye ödenmeyen tutarlar geri ödemeye dahil değildir.

Değerli Öğrencilerimiz, 

Kredi ve Yurtlar Kurumu Kurumsal İletişim Merkezimize harçlık avans veya harçlık avans limitinin kapatılması hususlarında soru/sorunlar iletilmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu nezdinde Ziraat Bankasının sunduğu  “harçlık avans” gibi hizmetlerle ilgili yapılabilecek herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Bu konudaki sorunlarınızın çözümü Ziraat Bankası tarafından sağlanacak olup, Ziraat Müşteri Hizmetleri (444 00 00) veya bizzat şubeler üzerinden bilgi alınabilir.

Harçlık avansı verilmeyecek
Haziran ayı için burslar/krediler yatacak, fakat son ay olacağı için, kartlar harçlık avansa kapatılacak. Ziraat Bankası yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, harçlık avansının kapatılacağı kesinleşti.

KYK kredi süresi nasıl uzatılır? Kredi süresi uzatılabilir mi?
Öğrencilerin en çok sorduğu sorulardan birisi de ''KYK kredi süresi uzatılır mı?'' sorusu olarak karşımıza çıkıyor. KYK kredisinin süresinden kasdedilen ise alınan ödemenin sözleşmede örnek olarak 24 aylığına imza atılmışsa, 28 aya kadar uzatılıp uzatılamayacağıdır. KYK kredi süresi uzatılmaz, 2 yıllık bir okul okuyan öğrenci 2 yıllık imza atar, 4 yıllık lisans yapan bir öğrenci 4 yıllık imza atar. 

KYK kredi borç ödemesi nasıl yapılır? Kredi geri ödemeleri ne zaman başlıyor?
Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından ödenen kredilerin geri ödemeleri, kredinin son ödemesinin öğrenciye yapıldığı tarihten 2 yıl sonra başlar. Yani örnek vericek olursak 2017 yılında KYK kredisi alan bir öğrenci, 2019 yılında almış olduğu KYK kredi borcunu ödemeye başlamalıdır.

KYK kredisi borç sorgulama işlemleri için ise e-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-geri-odeme-sorgulama ve https://kyk.ziraatbank.com.tr/ adresleri kullanılmaktadır.

KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) yaz ayında öğrenim kredisini yatırmayacak. 8.500 TL'ye imza attığını söyleyen bir üniversite öğrencisi, toplamda 2017 Haziran ayı ile birlikte 7.350 TL kredi ödemesi aldığını söylemekte. Peki aradaki para farkında bulunan 1.150 TL nerede? KYK kalan ödemeyi ne zaman yapacak? Kalan ödemeler yapılacak mı? İşte cevabı...

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından Haziran ayına kadar yapılmış olan ödeme neyse, o geri ödenen miktar olarak dikkat alınacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
19 Yorum