Libya'nın başkenti Trablus'ta Tunus Büyükelçiliği'ne baskın

Libya'nın başkenti Trablus'ta Tunus Büyükelçiliği'ne baskın

Silahlı militanalr tarafından bugün trablus'ta Tunusun Büyükelçiliğine Baskın Yapıldı . Çalışan 10 kişiyi kaçırdıkları öğrenildi . Büyükelçilik bir grup militanın ağrı makineli silahlarla baskın düzenlediğini açıkladı..

Militanların büyükelçilikte çalışan 10 kişiyi kaçırdıkları öğrenildi. Tunus Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın başkenti Trablus'taki Tunus Büyükelçiliği'ne bir grup silahlı şahıs tarafından baskın düzenlendiğini duyurdu. Bakanlık, 10 kişinin kaçırıldığı baskını "Tunus'un ulusal egemenliğine karşı küstahça bir saldırı ve uluslararası hukukun alçakça ihlali" olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada baskını yapanın hangi grup olduğuna dair bilgiye yer verilmedi.

Açıklamada ayrıca, "Tunuslu bütün devlet kollarının, Tunuslu personelin serbest bırakılması ve güvenliklerinin garantiye alınması için Libyalı, bölgesel ve uluslararası taraflarla koordineli bir şekilde gelişmeleri takip ettiği" ifade edildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.