Liselere Kayıtlarda Yaş Şartı Kalkacak

Liselere Kayıtlarda Yaş Şartı Kalkacak

Liselere yapılacak olan kayıtlarda öğrencinin 18 yaşından küçük olması şartı artık aranmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirip ara vermeden öğrenimlerine devam eden öğrencilerden 18 yaşından büyük olanların liselere kayıtları yaş şartına bakılmadan yapılacak. Ortaokul veya imam-hatip ortaokulunu bitirenler arasında öğrenimine ara vermemesine rağmen 18 yaşından büyük olduğu için liselere kayıt yaptıramayan bazı öğrencilerin yazılı ve sözlü talepleri üzerine kızların okullaştırılmasına yönelik çalışmalar, ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınması ve tüm çocukların ortaöğretimden yararlandırılması gereği öğrenci kayıtları 18 yaş şartına bakılmadan yapılacak.

DEVAMSIZLIK YAPAN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE İYİ HABER
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ın onayı ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere tüm lise son sınıf öğrencilerinden toplam devamsızlık süresini aşan ancak tüm derslerden iki dönem notu alarak başarılı olan öğrenciler de devamlı öğrenciler gibi değerlendirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.