Mardin'liler Patlamayla aramızda 15 metre vardı

Mardin'liler Patlamayla aramızda 15 metre vardı

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK tarafından köprü altına yerleştirilen patlayıcı zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu ev ve işyeri hasar gören vatandaşlar korku dolu anları anlattı.

Kızıltepe Koçhisar Mahallesi çöp istasyonu rampasına giden yol üzerinde bulunan köprünün altına PKK’liler tarafından yerleştirilen patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılma anını anlatan Davut Uğur, patlama yeri ile arasında 15 metre mesafe olduğunu tam aracına bineceği esnada patlamanın gerçekleştiğini söyledi.

Uğur, patlamayla birlikte ikinci polis aracının geçişi adeta kendilerine siper olduğunu dile getirerek Allah’ın kendilerini koruduğunu söyledi. Patlama da işyeri hasar görüp bir oğlu yaralanan Uğur, bu olaylara tepki göstererek, korkudan sokağa çıkamaz hale geldiklerini ifade etti.

Patlama anını anlatan Uğur, aradaki mesafenin 15 metre kadar olduğunu ve patlamada oğlunun da yaralandığını anımsatarak, "Ailece misafirliğe gitmek için evden çıktık çocuklar arabaya bindi. Bende kapıyı açtım binecektim baktım bir polis aracı geçti ve patlamayla birlikte ikinci polis aracı tam hizamıza geldi adeta polis aracı bize siper oldu. Hemen yanımızda bulunan bir adam kolundan yaralandı bir oğlumda yaralandı. Ama hafifti patlamayla aramızda 15 metre gibi bir mesafe vardı Allah bizi kurtardı. İşyeri de gördüğünüz gibi kullanılamaz hale geldi. Bu olayların he her iki tarafa da faydası yoktur. Artık sokağa çıkmaya korkuyoruz. IŞİD mi bize attı diğerimi attı artık bilmiyoruz o kadar birbirine karışmış kimin eli kimin cebinde belli değil caddemiz çok işlek nasıl bu oraya bıraktılar hala akıl erdiremedim.” dedi.

Hatırlanacağı üzere, dün gece saat 21.00 sıralarında Koçhisar Mahallesi çöp istasyonu rampasına giden yol üzerinde bulunan köprünün altına PKK’liler tarafından yerleştirilen patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu çevrede bulunan Şeyhmus Kalkan (37) Hayri Uğur (30) ile 5 aylık hamile olduğu öğrenilen Sidar Çam Uğur (18) yaralanmıştı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.