MEB TEOG Sonuçlarını Açıklandı

MEB TEOG Sonuçlarını Açıklandı

MEB TEOG Sonuçlarını Açıkladı hepsi ve daha fazlası serhad haber ile sizlerle buluşuyor.

MEB TEOG yerleştirme esas puanı açıklandı!İşte TEOG sonuçlarıMEB tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen TEOG Yerleştirme Esas Puanları (YEP) açıklandı.

 

TEOG YEP sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. MEB TEOG yerleştirme esas puanı açıklandı!İşte TEOG sonuçları TEOG,yep PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla beklenen yerleştirme puanları açıklandı.24 Haziran'da açıklanması beklenen fakat ertelenen TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

TEOG YEP SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ TEOG 2015 YEP

 

puanlarını görmek için adayların meb.gov.tr’den TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi ve sayfada çıkan Güvenlik Kodu bölümünü doğru şekilde doldurarak ulaşacaklar

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

 

TEOG yerleştirme sonuçları 14 Ağustos’ta açıklanacak. Bu tarihten sonra öğrenciler kazandıkları okullara kayıt yaptırmaya başlayacaklar. Özel okulların kayıt işlemleri ise 24 Haziran-5 Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ves por liselerine öğrenci kayıtları da 10 Temmuz´da yapılacak. Kazandığı okuldan kendini nakil ettirmek isteyen öğrenciler ise bunu üç dönemde yapabilecek.Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

 

YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANI (YEP) NEDİR?

 

Yeni sistemde, öğrencilerin sınavla kayıt yaptırılan okullara girebilmeleri için kullanılacak puana Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) denilmektedir. YEP, okul notlarının ağırlıklı ortalaması ve Merkezi Sınav Puanlarının birleştirmesiyle oluşur. Merkezi Sınav Puanı 700’lük sisteme dönüştürülür, 6ncı, 7nci ve 8inci sınıfların Yıl Sonu Başarı Puanları ile toplanarak ikiye bölünür. Kısaca; tüm notları 100 olan bir öğrenci için 300 puan okuldan, merkezi sınavlarda tüm soruları doğru cevaplamışsa 700 puan sınavlardan geliri ve toplam 1000 puan ikiye bölündüğünde Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) 500 olarak bulunur. Sonuç olarak, tüm öğrenciler için YEP puanı 500 üzerinden hesaplanacak ve bu puanın \%30’u okuldan, \%70’İ merkezi sınavlardan gelecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.