Meclis'ten Kan Donduran Önerge: Cinsel İstismara Uğrayan Mağdur Tecavüzcüsüyle Evlendirilsin

Meclis'ten Kan Donduran Önerge: Cinsel İstismara Uğrayan Mağdur Tecavüzcüsüyle Evlendirilsin

AKP, tecavüz olaylarının arttığı dönemde skandal bir önergeye imza attı.Önergede tecavüze uğrayan mağdurun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi halinde cezasının ertelenmesini istedi.

AKP, TBMM Genel Kurulu'na cinsel istismar suçunda yargılanmayla ilgili olarak bir önerge getirdi. Önergenin içeriği , “cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda hükmün açıklanması geri bırakılıyor” ve ceza verilmiş ise cezasının ertelenmesine karar veriliyor. Evliliğin tecavüzcünün kusuruyla bitmesiyle , hakkındaki hüküm tekrar uygulanıyor. Önerge, açık oylamada 184 oya ulaşamaması nedeniyle salı günü tekrar oylanacak.

Hukukçular, düzenlemenin çocuk evliliklerinin fiili durumdan yasal zemine geçirildiği eleştirisinde bulundu.

Önergenin tam metni şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Görüşülmekte olan Kanun Tasarısının Geçici 1. maddesine aşağıdaki fıkranın eklenmesinz ve teklif ederiz. 

"(2) Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkıdaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suçqan azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazının ortadan kaldırılmasına karar verilir" 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.