Medya Dünya Lideri Facebook Türkiye Liderini Belirledi İşte O İsim

Medya Dünya Lideri Facebook Türkiye Liderini Belirledi İşte O İsim

Sosyal medya devi Facebook yeni Türkiye direktörü Derya Özkaya Matraş ismini resmi olarak duyurdu. Facebook tarafından yapılanaçıklamayla Derya Özkaya Matraş'ın yeni Türkiye Ülke Direktörü olarak görevine başladığı ifade edildi.

Sosyal medya devi Facebook yeni Türkiye direktörü Derya Özkaya Matraş ismini resmi olarak duyurdu. Facebook tarafından yapılanaçıklamayla Derya Özkaya Matraş'ın yeni Türkiye Ülke Direktörü olarak görevine başladığı ifade edildi.

Facebook Türkiye Ülke Direktörlüğü görevinden ayrılan eski direktör Fırat Dirik'in yerine bu göreve Derya Özkaya Matraş atandığı açıklandı. Facebook'un Londra ofisinde görevine start verecek olan Matraş'ın, Facebook bünyesinde Türkiye'de faaliyet gösteren marka ve ajansların Facebook, Instagram ve diğer ilgili şirket ürünlerini en verimli şekilde kullanmalarından sorumlu olacağı ise görevleri arasında yer alacağı kaydedildi.

Facebook'un yeni Türkiye Ülke Direktörü olarak koltuğu kapan Derya Özkaya Matraş, yeni görevi ile alakalı olarak atanmanın duyurulmasından hemen sonra bir açıklama yaptı. Matraş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Facebook'ta bizim sıkça kullandığımız bir söz var: Biz bu yolculuğun henüz sadece yüzde 1'ini tamamladık - ve bu durum Facebook'un Türkiye'deki faaliyetleri için daha doğru olamazdı. Ben bu yolculuğa daha yeni başlıyorum; fakat bağlantının gücüne dair gördüklerim şimdiden çok ilham verici...

Facebook ülkemizde çok yaygın olarak kullanılıyor ve bu durum şirketin sunduğu ilgili ve etkili reklam çözümleri ile birleştiğinde ortaya, Türkiye'nin günden güne gelişen ve zenginleşen ekosisteminde faaliyet göstermek isteyen marka ve ajanslar için eşi bulunmaz fırsatlar çıkarıyor. Türkiye'deki mevcut ve potansiyel müşterilerimizin etkili dijital stratejiler geliştirmesine destek olmayı ve müşterilerimizin Facebook deneyimlerini en iyi noktaya taşımak için onlarla çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum"

Derya Özkaya Matraş kimdir?

Derya Özkaya Matraş Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Columbia Business School'da Master yaptı.

Oliver Whyman, McKinsey & Company gibi uluslararası şirketlerde görev alan Matraş, Facebook'a katılmadan önce Doğan Holding bünyesinde Perakende, Eğlence ve Eğitim Grubu'ndan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.