Meme Kanserinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Meme Kanserinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Son yılların en büyük sağlık sorunlarından bir tanesi olan meme kanseri uzmanları da devamlı açıklama yapmaya zorunlu bırakıyor, son açıklamalar ise meme kanserinin yaş dolayısı ile gelen riskine değiniyor.

Medamerikan Tıp Merkezi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Abut Kebudi tarafından yapılan açıklamalar neticesinde sağlıklı bir yaşam sürmek ve meme kanserine yakalanılsa dahi tedaviye en kısa süre içerisinde başlamak gibi bir bir önerilerin dikkate alınması gerektiğini ifade ederek meme kanserinin genellikle 40 yaş hatta ve hatta 45 yaş ve üzerinde daha fazla aktif olduğunu ve risk içerdiğine değiniyor.

Açıklamalarında meme kanserinin %15 oranında genetik olarak aileden geldiğine değinen Medamerikan Tıp Merkezi Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Abut Kebudi yaş, ırk, cinsiyet ve genetik yatkınlıklar dolayısı ile vatandaşların bu tür olayları kendileri tarafından değerlendirmesi ve sonucunda eğer kendilerinde herhangi bir risk görülüyor ise doktora başvurmalarında büyük bir fayda olduğu ifade edildi. Yaş ve kadın cinsiyetinin meme kanserinde en büyük etkenlerden olduğu da ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.