Mersin Tarsus’ta kaybolan Alzheimer hastaları parmak izinden bulunacak

Mersin Tarsus’ta kaybolan Alzheimer hastaları parmak izinden bulunacak

Alzheimer hastalarının kolaylıkla bulunmasını sağlayacak olan parmak izi yöntemi ile kaybolan hastalar, parmak izlerine başvurularak kimlik bilgisi ve akrabalarına ulaşılabilecek.

Alzheimer hastalarının kolaylıkla bulunmasını sağlayacak olan parmak izi yöntemi ile kaybolan hastalar, parmak izlerine başvurularak kimlik bilgisi ve akrabalarına ulaşılabilecek. 
 

Türkiye Alzheimer Derneği ile Emniyet işbirliği ile başlatılan proje kapsamında Tarsus’ta da tanıtım toplantısı yapılarak, hastaların ve yakınlarının parmak izleri alındı.

Konuyla ilgili olarak Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlılar Erinç evinde, proje tanıtım ve uygulama esaslarının kamuoyu ile paylaşılması adına düzenlenen toplantıda konuşan Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan; “Uygulamamız, yaşlılarımızın herhangi bir yerde unutulma, kaybolması halinde kim olduklarının tespitinin yapılabilmesi için oluşturulan bir veri tabanı. Bu uygulama kendilerinin ve yakınlarının rıza ile parmak izi almak ve fotoğraflamak suretiyle kendini ifade edemeyen yaşlılar ve Alzheimer’li hastalar açısından oluşturulan veri tabanı olacak. Bu veri tabanı ile yolunu şaşırmış yaşlılarımızın yakınları ile parmak izi ve fotoğraf eşleştirmesi sayesinde irtibata geçebilmemize olanak tanınmış olacak ve bulduğumuz yaşlıları yakınlarına teslim etmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Mersin’de 15 Bin Alzheimer hastası var

Mersin’de 15 binin üzerinde Alzheimer hastası olduğunu ifade eden Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi adına konuşan Prof. Dr. Aynur Özge ise “Türkiye’de şu anda 1 milyon ’un üzerinde Alzheimer hastası, Mersin’de ise 15 bini geçen hasta sayımız var. Hastalarımızın en önemli özelliği bulundukları zamanı, mekânı ve çevrelerindeki kişileri doğru ayırt edemiyorlar. Yani kim olduklarını ve ne yapmak istediklerini bilemiyorlar. Bu durumla karşılaşıldığında pratik yoldan kişinin kim olduğuna nerede ikamet ettiğine ve yakınlarına ulaşmak noktasında bu veri tabanı devreye giriyor ve hastalarımız en seri şekilde ailelerine teslim ediliyor.” dedi. (A. Hâkim Kurt- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.