Microsoft, beyin sinyalleri ile kripto para madenciliği için patent başvurusunda bulundu

Microsoft, beyin sinyalleri ile kripto para madenciliği için patent başvurusunda bulundu

Microsoft, insanların beyin sinyalleri ile kripto para madenciliği yapabilecekleri bir sistem için patent başvurusunda bulundu

Şirket tarafından yapılan patent başvurusunun başlığında, "Cryptocurrency system using data on body activity (Beden hareketleri verilerini kullanan kripto para sistemi)" ifadelerine yer verilmişti. Patentin açıklamasında ise sistemin nasıl çalışacağı şöyle açıklandı: "Microsoft, insanların vücut hareketlerini, kan akışını, beyin aktivitelerini verilere dönüştürerek, bunları sunuculara aktarabilecek bir çip tasarlamıştır."

Kullanıcıların çeşitli görevleri tamamlamasını isteyeceklerini dile getiren Microsoft, "reklam izleme ya da buna benzer görevler tamamlanırken, kullanıcılardan alınan beyin dalgası ya da vücut ısısı verileri işlenerek, bir tür kripto para madenciliği yapılması sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Kısaca Microsoft, vücudunuza bir çip yerleştirmeyi teklif edeceğini, yerleştirilen bu ürünün ise size dair veri toplayacağını kaydetti. Çeşitli reklamları izlerken ne düşündüğünüzü yakından görmek isteyen şirket, bu verilerin işlenmesi durumunda ise kripto para kazanabileceğiniz bir sistem kurmak adına harekete geçmiş oldu.

Göksel ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.