Microsoft Windows 8.1'den Desteğini Çekiyor!

Microsoft Windows 8.1'den Desteğini Çekiyor!

Microsoft Windows 10 Mobile işletim sistemi öncesinde duyurduğu Windows Phone 8.1 işletim sisteminden desteğini çekiyor. İşte tüm detaylar.

Microsoft'un bir mobil işletim sistemine daha olan desteği sonlanıyor. Microsoft bu sefer bir zamanlar çok ümitli bir şekilde piyasaya sunduğu ancak bekleneni bir türlü veremeyen Windows Phone 8.1 işletim sistemine olan desteğini geri çekti.

Microsoft bilindiği gibi akıllı telefon pazarında istediğini bir türlü elde edemedi. Firmanın yakın bir zamanda yeni üst seviye bir akıllı telefon çıkartacağı konuşulsa da Microsoft Windows Phone 8.1 işletim sistemine verdiği desteği gere çektiğini açıkladı.

Microsoft'un 11 Temmuz 2017'de tamamen sonlandıracağı Windows Phone 8.1 desteği ile birlikte Microsoft'ta bir dönem daha kapanmış olacak. PC tarafından çok başarılı olan Windows 8 işletim sisteminden esinlenen Windows Phone 8.1 işletim sistemi çıktığı dönemde popülerdi ancak ne yazık ki Microsoft kullanıcılara Windows Phone 8.1 işletim sistemini sevdiremedi.

Özellikle Nokia'nın satın alınmasıyla birlikte Microsoft'un Windows Phone 8.1 işletim sistemi popülerliğinin zirve noktasına ulaştı ve bir daha da o noktayı göremedi.

Microsoft'un ilerleyen günlerde de Windows 10 Mobile işletim sistemine olan desteğini sonlandırması bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.