Midyat'ta 1 Polis Şehit 2 Vatandaş Hayatını Kaybetti : 30'da Yaralı

Midyat'ta 1 Polis Şehit 2 Vatandaş Hayatını Kaybetti : 30'da Yaralı

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Patlama nedeniyle yaralananların olduğu ve bölgeye çok sayıda ambulansın sevkedildiği belirtildi. Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevkedildi. Yaralılardan bazıları kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Bölgeye AFAD ekipleri de gönderildi.

ÇOK SAYIDA BİNADA HASAR OLUŞTU

Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi'nin, sivillerin de yoğun kullandığı bir bölge olduğu öğrenildi. Patlamanın etkisiyle çok sayıda binada hasar oluştu.

BAŞBAKAN: 1 POLİS ŞEHİT OLDU 2 SİVİL VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, Vezneciler'de 6 polis ile 5 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Başbakan, Midyat ilçe emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıya ilişkin, "Katil PKK terör örgütüdür" dedi.

Başbakan konuyla ilgili şunları kaydetti:

Bugün bildiğiniz gibi Midyat'ta polis merkezine saldırı düzenlendi. Malesef 30 civarında yaralımız var, 1 polisimiz şehit oldu 2 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Katil PKK örgütüdür. Bizi şaşırtmadı ama çember daralıyor. Teröre karşı milletin infiali artıyor. Terörle mücadele çetin ve kararlılık gerektiren bir şeydir. İnsan kılığında bu katiller var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.