MİLLİ LAZER SİLAHIMIZ

MİLLİ LAZER SİLAHIMIZ

TÜBİTAK -BİLGEM mühendisleri Star Wars filmlerinde kullanılan ışın silahlarına benzer yeni bir lazer silahı geliştirdi.

TÜBİTAK -BİLGEM mühendisleri Star Wars filmlerinde kullanılan ışın silahlarına benzer yeni bir lazer silahı geliştirdi. IDEF 2019 fuarında da sergilenen ve büyük ilgi gören Lazer sistemi, Silahlı Kuvvetlerin talebi üzerine 50 kişilik tamamı Türk mühendislerinden oluşan AR-GE ekibi tarafından prototip olarak üretilerek testlerini de başarıyla tamamladı.

Yerli ve milli silahımız olan MPT 76 Tüfeğine Monte edilebilen Milli Lazer Sistemi bir çanta içerisinde taşınabiliyor ve 30 dakika içinde şarj olabiliyor. Lazer silahı şimdilik 180 atımlık kapasiteye sahip. Lazeri, odaklayıcısı, optiği ve bütün kontrolleri milli olarak geliştirildi. Lazer silahımız 100-150 metre mesafeden çelik levhaları delebiliyor. Yalnızca lazer gücüyle çalışıyor ve silahın diğer özelliklerini hiçbir şekilde etkilemiyor.

TÜBİTAK -BİLGEM ve tüm emeği geçenleri tebrik eder, başarılı projelerin devamını dileriz.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.