MİLLİ MARKAMIZ : TORKU

MİLLİ MARKAMIZ : TORKU

Torku Konya Şeker, Türkiye’de tarım sektörünün sanayileşmiş, sözleşmeli tarım yapan çok ortaklılığın verime ve berekete dönüştüğü milli bir markadır.

Dr. İlhami Pektaş

Torku Konya Şeker, Türkiye’de tarım sektörünün sanayileşmiş, sözleşmeli tarım yapan çok ortaklılığın verime ve berekete dönüştüğü milli bir markadır.

Bugün geniş bir ürün yelpazesini Konya Şeker güvencesiyle tüketiciye sunan Torku, adını Türkçenin bilinen en eski sözlüğü Divan-ı Lügat’ı Türk’ten aldı. Kelime anlamı “ipeksi, ipek gibi sağlam” olan Torku, 2007 yılında çikolata ürünleriyle üretime başladı. Kısa sürede unlu mamullerden, çikolata kaplamalı ürünlere, şekerlemeye, dondurulmuş patatesten süt ve et ürünlerine, bulgurdan meyve suyuna, sirkeden şalgama kadar geniş bir yelpazeye ulaştı.

Özellikle glikozun hiç kullanılmadığı, et ve süt ürünlerinde karminin olmadığı, önceliğin sağlık olduğu helal gıda sertifikalı milli marka.

Arkasında 900 bin çiftçi ortağıyla Konya Şeker’in bulunduğu Torku, Güvenilir Gıda Markası olmaya devam ediyor. Bölgede üretilen veya ekonomik olarak üretilebilecek tüm tarımsal ürünleri kapsayacak şekilde yatırımlar yaparak her geçen gün yerli ve milli üretim faaliyetlerini artırıyor.

Üretim alanları ;

1. Şeker
2. Şekerleme
3. Çikolata
4. Unlu mamuller
5. Dondurulmuş ürünler
6. Modern seracılık ürünleri
7. Süt ve süt ürünleri
8. Et ve et ürünleri
9. Milli Tohumculuk
10. İçecek

Torku’nun Helal Gıda Sertifikaları

Et ve Et Mamülleri Helal Gıda Uygunluk Belgesi
Süt ve Süt Mamülleri Gıda Uygunluk Belgesi
Çikolata, Kokolin Helal Gıda Uygunluk Belgesi
Kakaolu Fındık Ezmesi Helal Gıda Uygunluk Belgesi
Panagro Helal Belgesi
Sert Şeker, Tahin Helvası, Lokum Helal Gıda Uygunluk Belgesi
Standart Kristal Beyaz Şeker, Kesme Beyaz Şeker, Sıvı Şeker Helal Gıda Uygunluk Belgesi.

TORKU bu hızla büyümeye devam ederse Türkiye'deki tüm yabancı gıda ürünlerinin en büyük korkulu rüyası olacak.

TORKU'yu yaptığı yerli üretim ve Türkiye'nin milli tohum ARGE çalışmaları için tebrik ediyorum.

YERLİ VE MİLLİ MARKAMIZ TORKU'YU DESTEKLEYELİM.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.