MİLLİ RADAR SİSTEMİ ÜRETİLDİ

MİLLİ RADAR SİSTEMİ ÜRETİLDİ

Duvar Arkası Radar (DAR), Ultra Geniş Bant (UGB) radar sinyalleri vasıtasıyla, görsel erişim imkânının olmadığı, kapalı mekânlarda bulunan hedef unsurlara ait konum bilgilerini tesbit eden milli radar üretti. Radar kapalı mekanların röntgenini çekiyor.

Dr. İlhami Pektaş

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Tic. A.Ş., Duvar Arkası Radar (DAR), Ultra Geniş Bant (UGB) radar sinyalleri vasıtasıyla, görsel erişim imkânının olmadığı, kapalı mekânlarda bulunan hedef unsurlara ait konum bilgilerini tesbit eden milli radar üretti. Radar kapalı mekanların röntgenini çekiyor.

Radar, rehine kurtarma operasyonları, afet durumlarında insanların tahliyesi, hedefteki kişilerin tespit edilmesi gibi oldukça önemli konularda çözüm sunuyor.

Dünyada çok az ülke tarafından üretilebilen Duvar Arkası Radar (DAR) olarak isimlendirilen ürün, güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarına yönelik olarak rehine kurtarma ve özel operasyonların yüksek başarı ve en az kayıpla gerçekleştirilmesi için bina içindeki veya engel arkasındaki sabit ve hareketli hedeflerin tespiti amacıyla milli olarak geliştirildi.

Tebrik ediyor başarılı çalışmaların devamını diliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.