MİLLİ TEMİZLİK ÜRÜNÜMÜZ : ETİMATİK

MİLLİ TEMİZLİK ÜRÜNÜMÜZ : ETİMATİK

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü, otomatik çamaşır makineleri için geliştirilmiş doğal borlu temizlik ürünüdür.

Dr. İlhami PEKTAŞ

1- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü nedir?

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü, otomatik çamaşır makineleri için geliştirilmiş doğal borlu temizlik ürünüdür.

2- Eti Matik Bor Temizlik Ürününün bileşiminde ne vardır?

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü içeriğini;

Boraks > %30

Sabun %15-20

Soda ≤%5

olacak şekilde boraks, sodyum, bor, oksijen, karbon ve sudan oluşan doğal bir temizlik ürünüdür.

3- Neden Eti Matik Bor Temizlik Ürünü kullanmalıyız?

Boratlar, birçok farklı şekillerde çamaşır deterjanları, ev veya endüstriyel tipi temizleyiciler ile kişisel bakım ürünleri imalatında kullanılır. Bu uygulamalarda, boratlar; leke çıkarma işlemini kolaylaştırma ve ağartma, enzimleri stabilize etme, alkali tamponlama sağlama, suyu yumuşatma ve sürfaktan olarak kullanılan malzemenin performansı artırmak gibi hizmetler vermektedir. Aynı zamanda kişisel bakım ürünlerinde bakteri ve mantarların kontrol edilmesine yardımcı olurlar.

Yeni çalışmalarda, çamaşır ve sabunlarda temizleme etkisini artırmak, kirin yüzeye yeniden yapışmasını azaltmak, daha parlak ve daha temiz giysiler için boratlar göstermektedir. Boratlar her ne kadar uzun yıllar sabun ve çamaşır tozuna dahil edilmişlerse de potansiyelleri tam olarak anlaşılamamıştır.

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü kimyasal katkı maddesi (petrol türevleri, fosfat, dolgu maddeleri,…vs) içermemesi, doğal bir temizlik ürünü olması sebebiyle doğaya ve canlılara dost bir üründür.

4- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü Özellikleri nelerdir?

· Doğal Temizlik Ürünü

· Fosfat içermez

· Petrol Türevi Katkı Maddeleri içermez

· Çamaşırı Yumuşatma Özelliği

· 60 °C’de Beyazlarda, 40 °C’de Renklilerde Güçlü Temizleme Performansı

· İki Performans Bir Arada

· Renkleri Soldurmadan Temizleme

· Mantar Oluşumunu Önlediğinden Koku Giderme Özelliği

· Evsel ve Endüstriyel Lekelerin Temizlenmesinde Etkili

· Doğal Hammaddeler Nedeniyle İnsan Sağlığı ve Çevre Açısından Güvenilir

5- Ön Yıkama yapmalı mıyım?

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü leke çıkarma performansındaki başarısı sayesinde hiçbir çamaşırda ön yıkama olmaksızın iyi bir temizleme sağlamaktadır. Bu durum su, enerji ve zaman tasarrufu açısından oldukça avantajlıdır.

6- Kaç °C’de yıkamalıyım?

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü en etkin performansı 80-90°C’de yıkadığınız beyaz çamaşırlarda 60 oC’de ve renkli çamaşırlarda 40 oC’de başarı sonuçlar elde edilmiştir.

7- Daha fazla deterjan kullanmak daha iyi temizlik anlamına mı gelmektedir?

En ideali doğru dozda deterjan kullanmaktır. Çok fazla deterjan kullanmak performansı artırmayacağı gibi az miktarda kullanmakta temizleme gücünü düşürebilmektedir. Doğru deterjan miktarına yönelik öneriler Eti Matik Bor Temizlik Ürünü paketinin üzerinde yer almaktadır.

8- Herhangi bir yardımcı ürün kullanılmadığı taktirde çamaşırlarda kan, yemek, yağ kokusu gibi farklı kalıntıların kokusuna rastlanır mı?

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü, içerdiği bor sayesinde mikrop öldürücü (jermisit), antibakteriyel (bakteri öldürücü), antifungal (mantar öldürücü) gibi özellikleriyle doğal bir koku gidericidir. Enzimleri inhibe ederek ter, kan, yemek kokusu gibi ağır kokuları kontrol ederek kokunun ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

9- Sert ve kireçli sularda kullanmanın sakıncası olabilir mi?

Deterjanların iyi performans göstermesi için su sertliğinin (kalsiyum ve diğer metaller) azaltılmasını sağlamak gerekir. Eti Matik Bor Temizlik Ürünü bünyesinde bulunan boratlar, bağlayıcı yapılar olarak hareket ederek kalsiyum iyonu ile çözünen kompleksler oluşturarak suyun yumuşamasını sağlarlar. Eti Matik Bor Temizlik Ürünü suyun sertliğini gidermekte ve çok sert sularda bile üstün performans göstermektedir. Bu sayede makinede ekstra kireç sökücü kullanımını da ortadan kaldırarak ekonomi sağlamaktadır.

10- Çamaşırları beyazlatmada ne derece etkindir?

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü 60 oC’de beyazlar üzerinde oldukça etkin bir performansa sahiptir.

11- Renklilerde solma ve renklerde karışma meydana gelir mi?

Ege Üniversitesi ve Eti Maden Teknoloji Geliştirme Dairesi Başkanlığınca yapılan testler neticesinde Eti Matik Bor Temizlik Ürünü renklerde karışma ve renkli çamaşırlarda herhangi bir renk solması yapmadığı ve diğer deterjanlara göre yıkama performansının 2 kat daha iyi olduğu ortaya koyulmuştur.

12- Çamaşır makinasına bir zararı olur mu?

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü çamaşır makinanıza herhangi bir zarar vermez. Aksine suyu yumuşatıp, sudaki sertliği giderdiği için makinanızın kireçlenmesini önler ve ekstra bir kireç sökücü kullanmanıza gerek kalmaz.

13- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü Çamaşır Suyu ile birlikte kullanabilir mi?

Eti Matik Bor Temizlik Ürünü klor ağartıcı maddeler ile güvenli bir şekilde çamaşır makinelerinde bir arada kullanılabilir.

14- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü nerelerde test edildi?

· Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezi

· İntertek Test Hizmetleri A.Ş.

· Sentez Mühendislik Müşavirlik Arıtma San. Ve Tic.Ltd.Şti.

· Ankara Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi

· Ankara Laundry Group

· Sincan Lokman Hekim Hastanesi

· Eti Maden İşletmesi Kurum Personelleri

· Diğer Laboratuvarlar

15- Eti Matik Bor Temizlik Ürünü başarılı olduğu test sonuçları nelerdir?

- Eti Matik Ankara Laundry Group tesislerinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastane, misafirhane, otel, restorant çamaşırları yıkanarak performans testine tabi tutulmuştur. Yıkamalarda Eti Matik in hiç bir katkı maddesi ilave edilmeksizin tek başına istenen temizliği sağladığı görülmüştür.

- Ege Üniversitesi Tekstil ve Konfeksiyon Araştırma-Uygulama Merkezi Deney Laboratuvarları’na ve uluslararası bir laboratuvar olan İntertek Test Hizmetleri A.Ş. firmasına yıkama testleri yaptırılmış olup Eti Matik tüm testlerden başarıyla geçmiştir.

1. Leke Çıkarma Performans Testi

2. Yıkama Sırasında Köpük Yüksekliği

3. Yıkama Sonrası Kalıntı Bırakma Özelliği

4. Kumaşı Yumuşatma Performansı

5. Pamuklu Kumaşların Mukavemeti Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

6. Pamuklu Kumaşların Beyazlığı Üzerine Etkilerinin İncelenmesi

7. Renkli Mamulleri Soldurma Etkisinin İncelenmesi

8. Mikroorganizma Yıkmaları Hijyen Testi

- Shanghai Institute of Quality Inspection and Technical Research Labaratuvarlarında Eti Matik aşağıdaki kimyasal testlere tabi tutulmuş ve başarıyla geçmiştir.

1. Appearance

2. Total active content

3. Quality score of nonionic surfactant

4. Total phosphoric anhydride

5. Free Alkali Content (as NaOH)

6. pH

Onkoloji Uzmanı Dr.Yavuz Dizdar Bu Deterjanı öneriyor

Kaynak: Eti Maden

Ürünü EpttAvm'den temin edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.