Mlli maçta 'İstiklal Marşı' Krizi

Mlli maçta 'İstiklal Marşı' Krizi

A Milii Buz Hokeyi Takımının 'İstiklal Marşı' yarıda kesildi. Galibiyet sonrası okunan 'İstiklal Marşı' yarıda kesilince, milli sporcular gür sesle marşı tamamladı.

Hırvatistan'da A Milli Buz Hokeyi Takımı Bulgaristanı 4-1 skorla yenince, A Milli Buz Hokeyi Takımı'nın galibiyeti sonrası okunan 'İstiklal Marşı' Spor Salonu'ndaki yetkililer tarafından isteyerek yarıda kesilince, Milli sporcuların gür sesle bağırarak İstiklal Marşı'nı tamamlaması tüyleri diken diken etti. Spor Salonu'ndaki kişiler hayret içerisindeki Milli sporcularımızı izleyerek yetindi. 

Skandal olayın ardından Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Halit Albayrak yaptığı açıklamada söyledi:

A Milli Takımımızın 4-1 üstünlüğü ile sona eren karşılaşma sonrası yapılan seremonide İstiklal Marşımızın ortasında müzik çaldı ve marşımızı sporcularımız tamamladı. Bu manidar teknik aksaklıkların ilk olmadığının altını çizmek istiyorum. Daha önce de temsilcimiz Zeytinburnu Belediyesi Spor Kulübünün İsrail temsilcisi HC Bat Yam karşısında elde ettiği galibiyet sonrasında aynı problemi yaşamıştık. İstiklal Marşımıza, sporcularımıza ve ülkemize yapılan bu terbiyesizliği kınıyorum! Her zaman söylediğimiz gibi; gücümüz yenmeye, sesimiz Marşımızı dinletmeye yeter.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.