Mühendisler suyla çalışan araba geliştirdiler!

Mühendisler suyla çalışan araba geliştirdiler!

Mazot ve benzin resmen siliniyor!

Kaynaklar hızla tükeniyor, alternatif yakıt için çalışmalar da her geçen gün hızlanıyor. Tüm dünyada fosil yakıtlı otomobil kullanımı hızla düşüyor ve bu durum da otomotiv devlerini farklı yakıt türlerine yöneltiyor. Seat, yeni bir yakıt türüyle çalışan otomobil üretti.

Aqualia isimli model, atık su kullanarak çalışıyor. Otomobil, sudaki biyoyakıt ayrıştırılarak elde edilen yakıtla çalışıyor. Söz konusu biyoyakıt benzine göre %80 daha az karbondioksit salınımı sunuyor.

Audi de, atık suyu sentetik yakıta dönüştürmeyi başardı. Firma sudan elde edilen enerjiyi depolayarak e-dizel üretti. Audi, ortakları Ineratec GmbH ve Energiedienst AG ile birlikte İsviçre'de yeni bir tesis açarak e-dizel üretecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.