Muhterem profesörümüzün ismini tesbit edemedim, lâkin, tâvsiyeleri çok güzel ; lütfen tâtbik edelim :

Kıymetli Hasan Bereketçi kardeşimizin bana gönderdiği videoyu sayfamda aynen paylaşacaktım, fakat linkini bulamadım ; ben de videonun "çözümlemesini" yaparak, istifâdelerinize sunuyorum, kıymetli dostlarım.

Bu güzel ve çok mühim tâvsiyeleri yapan profesörümüz, Sağlık Bakanlığımız uhdesinde kurulmuş olan Bilim Kurulu'nun, Başkan Yardımcısı imiş. Çok ta lâtif, nükteli, mütevâzi ve müşfik bir üslûpla anlatıyor ; hayran oldum doğrusu.

1. REÇETE :

1,5 su bardağı suyu, alüminyum olmayan bir kap içerisinde kaynamaya bırakıyoruz. Bu arada 5 diş "yerli sarmısağı" iyice eziyoruz, su kaynamaya başladığı anda, sarmısağı ilâve edip 5 dakika kaynatıyoruz. Sonra 1 su bardağı süt ile, 1 tatlı kaşığı zencefili ilâve edip, 5 dakika daha kaynatıyoruz. Serumumuz hazır. Bu serum soğuduktan sonra, buzdolabına koyuyoruz. Sabah dolaptan alıp, içmeden önce yarım saat kadar "oda sıcaklığına" çıkmasını bekliyor ve aç karnına bir bardak içiyoruz.

İkinci bardağı da, ikinci gün içiyoruz, bu kür bitiyor. Amma arzu edersek, kür'lere devam edebiliriz. Bu kür, 1 kişilik idi ; kişi sayısına göre, miktar artırılabilir.

2. REÇETE

İlk reçete tâtbik edildikten sonra, ikinciye geçiyoruz :

10 diş iyice ezilmiş sarmısak ile, 10 adet iyice ezilmiş karanfili, 4,5 su bardağı su içinde 10 dakika kaynatıyoruz, soğuduktan sonra dolabımıza alıyoruz, her sabah 1 bardak içiyoruz.

Cenâb-ı ALLAH(C.C.)'ın izni ile, hiçbir virüs, bakteri, mikrop... semtimize bile uğrayamıyor inşallah.

Oruçlarınız mübârek, sağlığınız ve âfiyetiniz daim olsun inşallah kıymetli dostlarım.

Selâm ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.