Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye Dönüşler Başladı

Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye Dönüşler Başladı

IŞİD'in Kobani ye Tekrar saldırmasıyla kobani halkının çatışmalardan dolayı türkiye sınırına sığınmıştı . türkiyeye geçiş yapmışlardı . IŞİD le deva eden çatışmanın bitmesiyle hayat normale döndü kobai halkı tekrar kobaniye geçiş için mürşitpınar sınır ..

Ayn-El Arap olarak da bilinen Kobani’den IŞİD terör örgütünün temizlenmesinin ve çatışmaların sona ermesinin ardından hayat normale dönmeye başladı. Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan geçişlere sabah 11.00 den itibaren izin verildi. AFAD’ın Mobil Koordinasyon Merkezi’nde kimlik kontrolleri yapıldı. Kontrollerin ardından Kobani’ye yaklaşık 200 kişi dönüş yaptı. Kobani’ye geçenlerin çoğu ya cenaze almaya ya da defin işlemlerine katılmaya gitti. Geçişler esnasında güvenlik önlemleri alındı. Kobanili Mustafa, "Ben istiyorum ki artık Kürtler üzerinde oynanan bu zulüm artık son bulsun. Arık dünya alem bu zulme dur desin" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.