Muş’a Yakışır Bir Anma Töreni Yapalım

Muş’a Yakışır Bir Anma Töreni Yapalım

Malazgirt Zaferi Anma kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını ifade eden Vali Aziz Yıldırım, “Muş’a yakışır bir anma töreni yapmalıyız.”dedi.

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Hasköy ve Korkut İlçelerinde bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulundu. Ziyaretleri boyunca Vali Yıldırım’a, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin eşlik etti.

Vali Yıldırım, Hasköy ilçe ziyareti programına sırasıyla Kaymakamlık, İlçe Belediye Başkanlığı, Emniyet ve Jandarma birimlerini ziyaret ederek başladı. Daha sonra İlçe Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonu’nda mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.

Hasköy ziyaretinin ardından Korkut İlçesi’ne geçen Yıldırım, ilçede; Kaymakamlık, İlçe Belediye Başkanlığı, Emniyet ve Jandarma Teşkilatlarını da ziyaret etti. Vali Yıldırım, Korkut İlçesinde de köy ve mahalle muhtarlarıyla bir toplantı yaptı.

mus’a-yakisir-bir-anma-toreni-yapalim-003.jpg

Yıldırım her iki ilçede de muhtarlarla yaptığı toplantıda şunları söyledi: ‘Kıymetli muhtarlarımız öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bugün yaptığımız program vasıtayla hem siz değerli muhtarlarımız ile tanışmış oluruz hem de sizlerin sorun ve taleplerinizi dinlemiş oluruz. Hepinizin malumu muhtarlar seçilmiş insanlardır. Köy ve mahallelerinizde insanların oylarını alarak seçiliyorsunuz. Tabi ki onların da sizlerden beklentileri oluyor. Bu misyon dolayısıyla idare ile bulunduğunuz yerler arasında köprü görevi üstlenmektesiniz. Sorun ve talepleri hatta onların çözüm önerilerini bizlere bildirmek sizlerin görevleri arasındadır. Sosyal devlet anlayışı ile hizmet eden Devletimiz mağdur olan her vatandaşımıza yardım elini uzatmaktadır. Sizler bizlerin ulaşamadığı bu insanları bizlere bildirmeniz durumunda gereken yapılacaktır.

mus’a-yakisir-bir-anma-toreni-yapalim-006.jpg

Kız çocuklarının okula gönderilmesi, su ve elektrik kullanımları gibi çeşitli konulara da değinen Yıldırım, “değerli arkadaşlar, yaklaşık 2800 km köy yolu ağımız bulunmakta ve bunların çoğu asfaltlanmış durumdadır. Hedefimiz tüm yollarımızda BSK dediğimiz sıcak asfaltlama yapmaktır. Ayrıca, köylerimizin altyapı, içme suyu, elektrik, sağlık, eğitim vb. ihtiyaçları kapsamında KÖYDES kaynaklarımızı sonuna kadar vatandaşlarımıza hizmet amacıyla kullanmaktayız. İl Özel İdaresi kaynaklarını da en iyi hizmet sunabilmek için kullanmaktayız.
Siz değerli muhtarlarımızdan bir isteğimiz farklı bölgelerden gelen öğretmenlerimiz, imamlarımız sizlerin misafiridir. Onlara destek olun ve onlara sahip çıkarak yardımcı olunuz.” dedi.

 

mus’a-yakisir-bir-anma-toreni-yapalim-004.jpg

Konuşmasının devamında kamu ve kul hakkı konusunu da vurgulayan Yıldırım; “1071 Malazgirt Zaferi Anma Kutlamalarında Sayın Cumhurbaşkanımız ilimize teşrif edecekler. Muş ilimize ve Muşlu hemşehrilerimize verilen değeri gösteren bu anma etkinliklerinde Muş’a ve ilçelerimize, beldelerimize, köylerimize, mezralarımıza yakışır bir anma programı yapalım. Burada yapılacak bu güzel faaliyette sizler de mutlaka orada olunuz.” dedi.

mus’a-yakisir-bir-anma-toreni-yapalim-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.