MÜSLÜMAN GENCE ÜNİVERSİTE HAYAT PLANI 2

Evet kaldığımız yerden devam edelim.

Diğer bir konu da üniversitelerde envai çeşit konferans, panel düzenleniyor olmasıdır. Buralar da elbette bizim için çok önemli. Ancak seçici olmak zorundayız. Yoksa 2 3  saatimiz boşa gidebilir. İlanları takip edin ve gelecek olan konuşmacıları az da olsa önceden araştırın.  Bu sayede siyasi, edebi, kültürel olarak birikiminiz artar.

Karşınıza farklı ideolojilerden, inanışlardan insanlar çıkacak.

Sizi belki küçük görmeye, gerici diye yaftalamaya çalışacaklar. Onlara bilgimiz, edebimiz ile ve en önemlisi yaşantımız ile cevap vermeliyiz. Ve unutmayın ki düşman edinmek, kötülemek çok kolay. Merhameti, sevgiyi, umudu elden bırakmayın.

Eğer herhangi bir yere mensubiyetiniz yoksa hemen bir vakıf/dernek/topluluk bulun ve Allah rızası için hizmetlere koşun. Bulunduğunuz yer üniversite dışında temerküz ederse daha iyi olur. Stk’lardan beğendiğiniz, hizmetini kaliteli ve ihlaslı bulduğunuz birine gidin ve müdavimi olun. İnsan tek başına zor yetişir. Ama bir topluluk ile beraber çok daha hızlı ve sağlam gelişme gösterir ve çok daha fazla faydalı olur. Yani vakıf insan olmak çok önemli.

Serbest zamanlarınızda katılmak üzere bir sanat ve bir de spor belirleyin.

Bunu hemen yapmaya gayret edin. Çünkü ertelemek işi zorlaştırıyor ve unutturabiliyor. Son olarak beslenmenize de çok dikkat edin. Helal ve sağlıklı gıda konusunda titiz ve duyarlı olun. Yediğiniz, aldığınız şeylerin kullanım tarihine, muhtevasına özen gösterin.

Hülasa, tam bir şuurlu Müslüman olmak nasıl olursa öyle olmalıyız değerli kardeşlerim. Her zaman, hizmet etmeye ve okuldan sonra da edeceğiniz hizmetleri hayal etmeye çalışın. Heyecanınızı daima taze ve dinamik tutun. Odanıza bir Mescid-i Aksa fotoğrafı asın. Peygamber (sav)’in Roma  müjdesini unutmayın. Daralınca, sıkılınca, üniversitenin cazibesi sizi meşgul etmeye çalıştığında, bu fotoğrafa bakın ve ümmete olan sadakatinizi tekrar hatırlayın. Bir de dünya haritanız olsun. Bu da sizin vizyonunuzu temsil etsin. Yaklaşık 6.5 milyar gayrimüslim yerine 6.5 milyar ‘potansiyel Müslüman’ sözünü kullanın Müslüman olmayanlara karşı.

Yiğitler yol alsa destana doğru, şehitler gözümde aynen bayraktır,

Gel kurut bu çağın kargaşasını, seninle beklenen şimdi şafaktır.
(Akif İNAN)

KİTAP LİSTESİ

Ömer Faruk DÖNMEZ

Hamza
Dervişan
Ölü Bir Yazarın Anlattıkları
Bir Kitap Bir Balta
Bir Yobazın Günlüğü
Hep Aynı Hikaye
Ab-ı Hayat 1-2

Necip Fazıl KISAKÜREK

Reis Bey
Son Devrin Din Mazlumları
İdeolocya  Örgüsü
Aynadaki Yalan
Çöle İnen Nur

Sezai KARAKOÇ

Diriliş Neslinin Amentüsü
İslam
İslam’ın Dirilişi

İsmet ÖZEL

İrtica Elden Gidiyor
Taşları Yemek Yasak
Üç Mesele
Sorulunca Söylenen

Rasim ÖZDENÖREN

Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler
Müslümanca Yaşamak
Yeniden İnanmak
Gül Yetiştiren Adam

Ali Ulvi KURUCU

Hatıralarım 1 2 3 4

Mustafa KUTLU

Yoksulluk İçimizde
Beyhude Ömrüm
Uzun Hikaye

Kemal SAYAR

Kayıp Arkadaş
 

Nuri PAKDİL

Biat 1 2 3

Batı notları

Fatma BARBAROSOĞLU

Şov ve Mahrem

Nevzat TARHAN

Psikolojik Savaş

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.