NASA yine bir ilke imza attı!

NASA yine bir ilke imza attı!

NASA, ilk kez SpaceX üretimi geri dönüştürülmüş roket ve kapsülü aynı anda birlikte kullandı!

SpaceXNASA adına ilk kez geri dönüştürülmüş roket ve kapsülü aynı anda yörüngeye fırlattı. SpaceX'in geri dönüştürdüğü insansız roket Falcon ve Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi.

NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'na yeni yıl sevkiyatını yapacak seferde ilk kez, daha önce yörüngeye fırlatılan ve geri dönüştürülen roket ve kapsül aynı anda kullanılmış oldu.

Yörüngeye giren Dragon kapsülünün pazar günü Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmesi bekleniyor. Gıda ve 40 deney faresi taşıyan kapsül, daha önce 2015 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu'nu ziyaret etmişti. Fırlatma, SpaceX'in California'daki merkezinde şirketin kurucusu Elon Musk ve bir grup çalışanı tarafından büyük mutlulukla yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.