Nasıl kıydınız "Nupelda"ya.!?

Yeni açmış tomurcuk manâsına gelen bir isim. Soyadı da bir o kadar güzel "Güloğlu".!!!

4-5 yaşlarındaki, fem-i gonca yâni tomurcuk ismiyle müsemmâ bu körpe yavrumuz, henüz hayâta gülümseyemeden sakından kopartıldı. 
Dünyâyı dâr etdiler ona.!.Sâdece ona mı? Ağabeyi Ayaz'a da.!!!

Acı olayın adresi bu kez 1982'lerde ziyâret etdiğim "Munzûr Baba"nın diyârı Ovacık İlçesi Bilgeç Köyü Çakılyayla mezrâsı.!!!

Teröristlerin önceden arazîye tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilâk etmesi sonucu 8 yaşındaki "Ayaz" ile 4 yaşındaki dünyâ güzeli kız kardeşi "Nupelda Güloğlu" Cennete uçdular.!!!

Ülkemizin içini yakan böyle bir hâdiseyle Şehîd olan "Güloğlu" kardeşlerin cânsız bedenleri, geniş bir katılımla Çakmaklı köyü mezârlığında ebedîyete uğurlandı.
Bu vahşeti planlayan, gerçekleştiren ve anne-babaya bu acıyı yaşatan kim varsa soyunuz kurusun emi.!?

Şems-i münîr güzeli Nupelda.!!!
Gül yaprağı üzerindeki, şebnem Nupelda.!!! 
Ayağındaki kırmızı ayakkabı, üstünde ki şalvar ve elindeki kürekle nakşedildi hafızalara.!

Nasıl kıydılar sana "Nupelda".!?
Baranlara, Berivânlara kıydıkları gibi.!
Soldurdular, paramparça etdiler annenin biricik tomurcuğunu.!
Hemde ağabeyin Ayvaz ile birlikde.!

Cümle hissiyâtımla "Güloğlu" âilesine başsağlığı ve Şehîd yavrularına Rabb'imden rahmet diliyorum.

PKK mısın?Terör müsün? Nasıl bir melânet, nasıl bir şer odağı isen sende kendi kanında boğul emi.!!!

Sâkin olmak istememe rağmen o ürkek ceylân bakışın, o çocuksu masûmiyetin, mihr ü kameri tahdından eden gülüşün irâdemi kırıyor. Seni yaradana kurbân olduğum "Nupelda".!!!

Diğer yandan bir an için devletin ihmâli sonucunda bu çocukların öldüğünü düşünelim.!
Bu takdîrde Devlete, rejime, sisteme, siyâsete hatda hükümete öyle salvo atışlar gelecek ki.!
Tıpkı PKK'nın orman yangınını kasten çıkardığı, hatda bunu açıkca sâhiblendiği hâlde bu zâlim örgüte tek bir lâf etmeyerek yangının kısa sürede söndürülemeyişini mugalata konusu yapanlar gibi..!

Emperyalizmin PKK denilen taşaron örgütü, nâdim olmak, çocukların âilesine özür yâ da başsağlığı dilemek yerine, zeytinyağı gibi üstde çıkarak;
"Mayınları temizlemek devletin görevidir" diye açıklama yapabiliyor.

Şu pişkinliğe bir bakar mısınız?
Allâh sizi bildiği gibi yapsın, soyunuzu kurutsun emi.!!!

Bu iki masûm Kürt çocuğunun katilleri elbetde ki, iplerini ABD denilen vahşilerin tutduğu kahrolası PkK ile onların döşediği mayınlardır.

Bu durum herkes tarafından böyle bilindiği hâlde hakkında methiyeler düzülen Dersimin komünist başkanı "Maço" ile avânesinden, sosyal medya yorumcularından, hatda muhalefet partilerinden sadrâ şifâ bir tepki duydunuz mu? Hayır.!!!

"Tavşanın suyuna tirit" kabilinden bazı twıtır mesajlarına rastlanılsa da PKK"dan dem vurmayan, onu açıkca lânetlemeyen başdan savma paylasımlar.!
Oldukça mânidar değil mi?
Kalın sağlıcakla.!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.