NATO: Güçlü Avrupa, Güçlü NATO!

NATO: Güçlü Avrupa, Güçlü NATO!

NATO Savunma Bakanları Toplantısı kararları ve sonuçlarına göre bundan sonra Rusya'ya özellikle sınırları daha fazla korumak ve güçlü ülke Rusya'nın gücünü olası savaş durumlarında azaltmak amacı ile 4000 asker gönderilecek olduğunu açıkladı.

Sınırlarda yer alacak olan askerler her geçen gün daha fazla terör sorunu ve savaş sorunu ile karşı karşıya kalırken vatandaşların can ve mal güvenliğinin tamamı ile korunması açısından ise büyük önem taşıyor. Sınırlarda yer alacak olan 4000 askerin Rusya'ya karşı Letonya, Litvanya, Estonya ve Polonya gibi ülkeleri korumak amacı ile gönderilecek olduğunu ifade ederek bu tür adımların atılmasının Avrupa'nın daha güçlü ve daha güvenli olmasını sağladığını ifade etti.

Avrupa güçlü olduğu sürece NATO'nun daha güçlü olacağını ifade eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gelecek senelerin temellerini atacak olan bu askerlerin 4000 asker olarak gönderilmesine karar verildiğini ancak olası durumlarda bunun değişim göstermesinin söz konusu olabilecek olduğuna değinerek bu konuda atılması gereken adımları hem Avrupa tarafında hem kendileri tarafında atacak olduklarına değindi. Avrupa ve NATO arasında özellikle Türkiye'yi korumak adına geçtiğimiz aylarda karasulara savaş gemileri gönderilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.