Nokia, devleri gerisinde bıraktı!

Nokia, devleri gerisinde bıraktı!

Nokia, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Android telefon satışları ile HTC, Sony, Google, Lenovo, OnePlus gibi devleri geride bırakmayı başardı.

Mobil birimini Microsoft'a kaptırdıktan sonra mobil pazardan çekilmeye başlayan Nokia, HMD ile tekrardan hayata dönmüştü. Ürettiği Android telefonlar ile bir anda sükse yapan Nokia, eski günlerine geri dönmeye başladı.

HMD sayesinde üretilen Nokia imzalı Android telefonların; HTC, Sony, Google, Lenovo, OnePlus gibi firmaları satış rakamlarında geride bıraktığı ortaya çıktı. Counterpoint analisti Neil Shah tarafından paylaşılan verilere göre; Nokia, 2017'nin dördüncü çeyreğinde 4.4 milyon adet telefon satmayı başardı.

Nokia'nın son çeyrekte gerçekleştirdiği satış rakamının, 2017'nin tamamında satılan Google Pixel telefonlardan daha fazla olduğunu belirtelim.

Ancak bu Nokia için büyük bir başarı değil. Windows Phone ölmeden önce 2014 yılında sükse yaptığı sıralar Nokia yılın son çeyreğinde tam 10.5 milyon Lumiatelefon satmayı başarmıştı.

Türkiye pazarında rakiplerini zorlayan fiyatlar ile boy gösteren Nokia, bu yıl tanıtacağı yeni amiral gemisi modeli ile Samsung, Apple ve Huawei'ye kafa tutacak gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.