O maddede domuz kılı çıktı! Dikkat, dikkat...

O maddede domuz kılı çıktı! Dikkat, dikkat...

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, gıda imalathanelerinde kullanılan kıl fırçaların neredeyse tamamına yakınının domuz kılından yapıldığını söyledi.

GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, "Gıda imalathanelerinde kullanılan kıl fırçaların hemen hemen neredeyse tamamı piyasada yağlı boya fırçası olarak da satılan fırçalar olup, bunların yapımında çoğunlukla doğal kıl olarak, domuz kılı kullanılmaktadır" dedi.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, gıda imalathanelerinde kullanılan kıl fırçaları konusunda açıklama yaptı. Büyüközer,  gıda imalathanelerinde kullanılan kıl fırçaların hemen hemen neredeyse tamamı piyasada yağlı boya fırçası olarak da satılan fırçalar olduğunu ve yapımında çoğunlukla kıl olarak domuz kılı kullanıldığını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.