OKTA MİLLİ MARKALI ÇOK YÖNLÜ ELEKTRİKLİ FORKLİFT 49 ÜLKEYE SATILIYOR

OKTA MİLLİ MARKALI ÇOK YÖNLÜ ELEKTRİKLİ FORKLİFT 49 ÜLKEYE SATILIYOR

Sekizli Makine bünyesinde Konya’da kurulan Okta Lift, yerli elektrikli ve çok yönlü hareket yeteneğine sahip mekanum tekerlekli forkliftini piyasaya sundu.

Sekizli Makine bünyesinde Konya’da kurulan Okta Lift, yerli elektrikli ve çok yönlü hareket yeteneğine sahip mekanum tekerlekli forkliftini piyasaya sundu. 2016 yılında Konya’da yerli üretim yapmak amacıyla Sekizli Makine bünyesinde kurulan Okta Lift, pazarın beklentisi ve devlet destekleri doğrultusunda 5 tona kadar standart ve mekanum tekerlekli yerli elektrikli forklift üretiyor.

Mekanum forkliftin standart forkliftlere göre direksiyon sistemine ihtiyaç olmadığından operatörün görüş alanının tamamen açık olması, uzun yükleri bir holden diğer bir hole geçirirken yaşanılan sorunun ortadan kalkması, operatörün dar alanlarda yükleme-boşaltma operasyonunda yaptığı manevra sayısını yüzde 70 azaltarak ciddi zaman kazancı sağlaması avantajları var.

 

Forklift, yurt dışından büyük ilgi görüyor.

Estonya, Avusturya, Belçika ve Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine forklift ihraç ediyor ve 49 ülkeden 151 firma, bu ürünün bayisi olmak için başvuruda bulundu. Şu ana kadar yurt dışında 20 bayi açıldı.

Forklif’tin yazılımı ve tasarımı, elektronik, mekanik ve hidrolik aksamının tamamı Türk mühendisler tarafından yapıldı. Forklif’tte kullanılan ekipmanların yüzde 88’i yerli ve bu oranın 5 yıl içinde yüzde 100’e çıkması planlanıyor. İki tona kadar yükü 4,5 metre yüksekliğe kaldırabiliyor. Yengeç yürüyüşü dediğimiz yan yürüyüş yapabiliyor ve bu sayede yükleri kapılar veya dar bölgelerden daha az manevra ile rahatça çıkarabiliyor. Olduğu yerde 360 derece dönüş ve çapraz hareketler yapabiliyor. Zeminin zedelenmesini önleyen sisteme, aşırı yük engelleyici uyarıcılara ve kaldırdığı yükü gösteren çok kullanışlı bir ekrana sahip.

Firmamızı tebrik ediyor, ihracatının daha da artarak devamını diliyoruz.

İlhami Pektaş

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.