Operatörlere acil durumlar için interneti yavaşlatma hakkı verildi!

Operatörlere acil durumlar için interneti yavaşlatma hakkı verildi!

Operatörlere acil durumlar için interneti yavaşlatma hakkı verildi!

Artan corona virüsü tedbirleri kapsamında operatörlere interneti yavaşlatma hakkı verildi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), acil durumlarda trafik yönetimine ilişkin geçici ve orantılı önlemleri alabileceğini bildirdi.

Çin’den dünyaya yayılan corona virüsü günlük yaşamda pek çok değişikliğe neden oldu. Evlerine kapanan insanlar interneti de daha yoğun kullanmaya başladı. Avrupa ülkelerindeki servis sağlayıcıları artışın yükselerek devam etmesi halinde internet altyapısının kullanılamaz hale gelmesinden endişe ediyor.

Önlemler geçici olarak alınacak

 

Türkiye’de böyle bir durumun yaşanmaması için BTK , internet servis sağlayıcıları hakkında çok önemli bir karar aldı. İnternet sağlayıcıları geçici ve orantılı önlemleri Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ile birlikte alabilecek.

Acil durumlarda devreye girecek

Türkiye’de vatandaşların evde kal çağrısına uyması ve evden çalışmaların artması ile internet trafik akışında artış olsa da operatörlerin kapasitelerinin artışı karşılayabileceği öngörülüyor. Öte yandan interneti yavaşlatma uygulaması, acil durumlarla sınırlı kalmak üzere gerekli görüldüğü durumlar için geçerli olacak.

Kaynak:kamuilanlari

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.