ORTADOĞU'NUN VAZGEÇİLMEZİ FALAFEL

ORTADOĞU'NUN VAZGEÇİLMEZİ FALAFEL

Falafel’in Ortadoğu’nun geleneksel vazgeçilmez bir yemeği olduğunu belki bu akşam Kim Milyoner Olmak ister yarışmasından önce birçoğumuz bilmiyorduk. Peki, bu Falafel nedir?

FALAFEL’İN TEMEL MADDESİ NOHUT

Bu akşam yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Geleneksel Bir Ortadoğu Yemeği Olan Falafel Temel Olarak Hangisinden Yapılır sorusu ile gündeme geldi. Sorunun yanıtı nohut. Falafel Lübnan Mutfağına özgü olduğu bilinse de genel olarak farklı türevleri ile tüm Ortadoğu’da karşımıza çıkabilecek bi yemek çeşidi. Ama akıllara bu yemeğin ne olduğu, nasıl yapıldığı gibi sorular geldi ve sizler için araştırdık.

FALAFEL İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Falafel tarifi için elimizde olmazsa olmaz malzemeler:

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

0,5 su bardağı köftelik bulgur,

 1 adet soğan,

 3 diş sarımsak rendesi,

 Yarım demet maydanoz,

 1 tatlı kaşığı kişniş,

 2 adet orta boy yumurta,

 2 tatlı kaşığı kimyon,

 2 çay kaşığı kırmızıbiber,

 1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber,

 1 çay kaşığı kekik,

 1 çay kaşığı karabiber,

 1 tatlı kaşığı susam,

 2,5 çorba kaşığı tahin,

 2-3 çorba kaşığı galeta unu (kıvamına göre artırılabilir),

 2 çay kaşığı tuz,

0,5 paket kabartma tozu.

Falafel malzemelerinden sonra yapılışına geçelim. Acı sevenler için biber oranları artırılabilir.

FALAFEL TARİFİ

Çukur bir kaba bulguru koyalım. Yarım su bardağı sıcak su ile ıslatalım ve 10 dakika bekleyelim. Farklı bir kabın içine bulgur ve galeta unu hariç tüm malzemeyi koyalım ve rondodan geçirelim. Hazırladığımız harcı bulgurun içine ilave edelim. Sonra galeta ununu ilave edip, 4-5 dakika yoğuralım. Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirelim. Erik büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlak şekil verelim. Kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartalım. Falafelimizi, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.