Oxford  Harran Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi

Oxford Harran Üniversitesi’nin Mühendislik Fakültesi

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Algın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Urfa da Oxford olmadığından okuyamayanlar, artık Oxford’ta kariyer yapmak isterlerse Harran Üniversitesine gelebilirler, günümüz bilgisayar çağında artık Oxford'a

Kısa adı MÜDEK olan Türkiye'nin tek akreditasyon kuruluşu Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ile Harran Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ortak çalışması sonucunda bölüm programları akredite edildi. MÜDEK idari personeli dışında, MÜDEK kurulları, komiteleri, çalışma grupları ve akreditasyon değerlendirme takımlarında görev alan tüm kişiler herhangi bir ücret almadan gönüllülük esasına göre çalışırlar ve ülkemizin seçkin öğretim üyelerinden oluşurlar. 4 yıl önce MÜDEK akreditasyonu için başlatılan süreç kapsamında, bölümler MUDEK tarafından belirlenen ölçütlere uyumlu olacak şekilde, yeni bir yapılanmaya geçti ve bu kapsamda ders planları, dersler, içerikler, krediler, ders kalite düzeyleri, teknoloji kullanımı, pratik uygulama gibi tüm başlıklarda köklü değişiklikler yapıldı.

 

MUDEK takımı (ülkemizin seçkin profesörlerinden oluşan ve bu konuda uzmanlaşmış bir kurul) Harran Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölümünü ziyaret edip tüm dokümanları, kanıtları, ders notlarını, sınav evraklarını, öğrenci değerlendirme belgelerini, ödevleri, fiziki imkânları, laboratuvar ve bilgisayar salonlarını inceledi. Hazırlanan raporlar olumlu görülerek, akreditasyon belgesi 01.07.2015 tarihinde üniversite yönetimine gönderildi. Bu kapsamda iki yıl süre ile İnşaat Mühendisliği Programları için MÜDEK akreditasyonu alınmış oldu.

 

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Algın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Urfa da Oxford olmadığından okuyamayanlar, artık Oxford’ta kariyer yapmak isterlerse Harran Üniversitesine gelebilirler, günümüz bilgisayar çağında artık Oxford'a gidilmesine gerek yoktur. Biz en üst düzeyde verdiğimiz eğitimle zaten Oxford'u Urfa'ya getirdik" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.