İbrahim Halil ER

İbrahim Halil ER

ÖZ ELİF SİTESİ DERNEĞİ İFTARI VE HATIRLATTIKLARI

Cumartesi günü Öz-Elif Sitesi Derneğinin düzenlediği iftar programına katıldık. Çocukluk ve İlk gençlik dönemimizin geçtiği, bir çok dostumuzun olduğu Özelif sitesinde eski dostları, arkadaşları gördük hasret giderdik, anıları tazeledik. 

Bizim dönemimizde yetişen gençler yani arkadaşlarımız şu anda Türkiye'denin önemli siyasi makamlarına, akademik koltuklara veya bürokratik kadrolara geçtiğini gurur ve sevinçle gördük, dostlarımızın başarısıyla mutlu olduk. 
Özelif sitesi bizim için bir mektepti. Burada dönemin önemli dini, siyasi ve ilmi şahsiyetlerle birlikte olduk. Esad Hoca, Erbakan, Görmez ve daha niceleri... Onların sofralarına oturduk, sohbet ettik. 

Site sakinleri arasında olan veya burada dostları olduğu için ziyaret eden kişiler bizim bilinçlenmemizde de önemli katkıda bulundular. 

Elif sitesi Ankara'da bir uyanışın yeriydi. Burası dinamikti. Öğrencilerin kaldığı ve her evde sohbetlerin yapıldığı bir mekandı. 

Sitenin bu özelliği bilindiğinden sekuler kesimi rahatsız eden her olayda saldırı ile karşıkarşıya olurdu. Örneğin Uğur Mumcu öldürüldüğünde sitenin etrafı öfkeli kişilerle çevrilmişti. 

Biz Ankara'ya 1983 yılında geldiğimizde buraya yerleştik. Ben lise öğrencisiydim ama okuldan çok site bize okul oldu. Burada babamın da başında bulunduğu fıkıh ensitüsü, Türkiye'nin önemli akademisyenlerin yetişmesinde katkısı oldu.

Mekanlar, evler ve şehirler bizden bir şey taşır ve onların da ruhu vardır. Özelif sitesi ruhu bizi bir ramazan gecesinde kuşattı. Biz orada sadece oturmadık bir tarihin yazılmasını sağladık. Temennimiz geleceğinin tarihinin de yine böyle mekanlarda yazılması olsun.

NOT
Programın gerçekleşmesine ve bizlerin bir araya gelmesine vesile olan kişilerden başka Adem Erikel ve Ekrem Yüce kardeşlerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.