Patlayan powerbank uçağı yaktı!

Patlayan powerbank uçağı yaktı!

Uçakta patlayan powerbank, uçakta yangın çıkararak küçük çaplı hasar oluşturdu.

Yolcular Guangzhou'dan Şanghay Hongqiao havalimanına giden bir uçuş için biniş yaparken, cep telefonu şarj cihazı, China Southern Airlines uçağının üst dolabında, sırt çantası gibi görünen şeyleri ateşe verdi.

Patlayan cihaz için herhangi bir ayrıntı verilmedi ancak, havayolu şirketi "taşınabilir bir cep telefonu şarj cihazı" olduğunu söyledi. Yani yolcu, hareket halindeyken şarj edebileceği harici bir batarya kullanıyordu. Ancak şirket yetkilileri şaşırtıcı bir şekilde, yangın başladığında şarj cihazının kullanılmadığını söyledi.

Yerel basında çıkan haberlere göre, kimse yaralanmadı ve mürettebat uçağı tahliye etti. Bununla birlikte, CZ3539 seferi olayı takiben 3 saatlik bir gecikme yaşadı.

Uçakta küçük hasar

Bir video, mürettebatın itfaiye olay yerine gelmeden önce bir şişe su ile ateşi söndürmeye çalıştıklarını gösteriyor ve havayolu, uçuş görevlilerinin çok hızlı tepki gösterdiği için söndürücü kullanmadığını söylüyor.

Yerel kolluk, tam olarak neler olduğunu belirlemek için zaten bir araştırma yapmaya başladı. Şu an için bilinen şey powerbank cihazının aşırı ısınması nedeniyle patlamış olması. Bununla birlikte, şans eseri kimse yaralanmadı ve uçakta küçük çaplı hasar görülmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.