Pedalların efendiler Akra'da

Pedalların efendiler Akra'da

Basın mensupları ve katılımcıların sorularını cevapladılar

Düzenlendiği ilk günden bu yana büyük bir beğeniyle takip edilen Akra Talks'un konukları, Tour of Antalya kapsamında Antalya'ya gelen Avusturya eski bisiklet organizatörü Ursula Riha Kocher, İtalya Giro Şampiyonu Gilberto Simoni, bisiklet sporunun fenomen ismi Mathieu van der Poel ve Tour of Antalya Genel Yarış Direktörü Aydın Ayhan Güney oldu.

Duayen gazeteci Faik Gürses'in moderatörlüğünde, Akra Urban Social Lounge'ta düzenlenen sohbette; bisiklet ve spor turizmi üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirildi. Konuşmasına , "Böylesine kalabalık bir grup önünde hitap ediyor olmak, bisiklet dalında spor yazarı kadrosunun ne kadar güçlendiğini bir kez daha ortaya koymaktadır" sözleriyle başlayan Faik Gürses, Tour of Antalya'nın geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirmiştik. Bu sene ikincisini gerçekleştireceğimiz organizasyona ilginin bu denli yoğun olmasından son derece mutluyuz" açıklamasında bulundu.

Tour of Antalya'ya gelmeden önce Türkiye'yi yalnızca tatil yaptığı zamanlarda hatırladığını dile getiren Ursula Riha Kocher, "Türkiye'nin gerçekten her anlamda büyük bir potansiyeli bulunmakta. Bence bir ülkeyi en güzel tanıtmanın yollarından biri, şüphesiz bisiklet sporudur. Siz bugün bir ülkede Formula 1 yarışı düzenlemiş olsanız, görebileceğiniz tek şey o yarışın pisti olur. Ancak bir noktadan diğer bir noktaya giden bisiklet yarışında o ülkenin tüm güzelliklerini görme şansınız daha fazla olur. Bu nedenle burada olmaktan inanılmaz mutluyum" açıklamasında bulundu.

Antalya inanılmaz bir şehir

Antalya'ya ilk defa geldiğini söyleyen Gilbeto Simoni, burasının gerçekten inanılmaz bir şehir olduğunu söyleyerek konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Bisiklet sporunu futbolla kıyaslandığımızda küçük bir spor olarak kaldığını açık bir şekilde söyleyebiliriz. Bir ülkede insanlar işe bisikletle gidip geliyorum şeklinde konuşuyorlarsa eğer bunda emin olun bisiklet sporunun çok büyük katkısı vardır."

Mathieu'nun çok üst düzey bir yetenek olduğunu da sözlerine ekleyen Gilberto Simoni, 24 yaşındaki Avrupa'nın bisiklet fenomeni olan sporcusuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu kadar genç olup, böyle bir yeteneğe sahip olmak gerçekten çok büyük bir şans. Bisiklet çok uzun bir yol. Bu nedenle her şeyi çok çabuk istememesini öncelikle kendisine tavsiye ederim. Ancak bu şekilde kariyeri çok daha uzun olacaktır."

Şu ana kadar çok iyi bir deneyim yaşadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Mathieu Van Der Poel, "İyi bir cross bisikleti sezonu geçirdim. Aynısını burada da devam ettirmek istiyorum. Hayatım boyunca yaptığım bir şey olduğu için cross bisikleti benim için son derece kolay bir şey. Haftada iki kere yarıştığım için artık alıştım" dedi.

Tour of Antalya'nın 2.2 kategorisinde bir yarış olduğunun altını çizen Genel Yarış Direktörü Aydın Ayhan Güney ise "Tour of Antalya, dünyada 2.2 kategorisinde olmuş olmasına rağmen son derece ses getiren bir organizasyon olmuştur. Bu seneki yarışmaya inanılmaz bir talep oldu.

Organizatörlerin açıkçası en büyük ve en zor işi genellikle bu olur. Biz de bu anlamda gelen talepler arasında seçim yaparken çok zorlandık. Bu nedenle takımları belirlerken Antalya'nın turizm açısından hedef gördüğü ülkelere ve takımlara öncelik verdik. Burada ne kadar iyi bir rekabet ortamı olursa sonuçta o kadar iyi olacaktır" açıklamasında bulundu.

Corendon Airlines'ın sponsorluğunda Hollanda Milli Bisiklet Takımı Corendon Circus için Antalya'da pedal çevirecek olan Mathieu van der Poel ve tırmanma uzmanı olarak bilinen İtalya Giro Şampiyonu Gilberto Simoni'nin konuk olduğu Akra Talks, yoğun bir katılım eşliğinde Akra Hotels'de gerçekleştirildi.

Akra Talks, sürpriz konu ve konuklarıyla misafirlerinin kalbine dokunmaya kaldığı yerden devam edecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.