Pedofili Suçtur!

Pedofili Suçtur!

Müge Anlı’nın programında minik Irmağın başına gelenlerin aydınlanması pedofiliyi halk arasındaki deyimi ile sübyancığı gündeme taşıdı. Pedofiliyi sizler için araştırdık.

Pedofili psikiyatride cinsel saplantılar ve cinsel yönelim bozuklukları içerisinde yer almaktadır. Pedofili ergenliğe ulaşmamış daha çok 3-11 yaş arası çocukları arzulamak onları izleyerek ya da fiilen birlikte olarak cinsel doyum sağlamaya dönük bir ağır klinik bozukluktur.

3-11 yaş aralığı çocuklara ilgi duyan pedofilik kişilerdir. Bu grubun ortak özelliği cinsel gelişim gösterememiş, savunmasız bir grup olmasıdır. Pedofili hastaları genellikle 4-10 yaş arasındaki çocukları kendilerine kurban olarak seçmektedir. Çocuğun fiziksel özelliklerini ayırt etmemektedirler, kurbanlarını suçlarının açığa çıkma ihtimali düşük olacağı için ailesi olmayan ya da aileleri ilgisiz olan çocuklardan seçmektedirler.

Pedofilik kişiler aile içinde ve dışında sosyal ilişkileri az,  içe kapanık, eşi ya da ailesiyle sıcak ilişki kuramayan ve sosyal açıdan olgunlaşamamış kişilik özelliklerine sahiptir. Pedofilik kişilerin eylemlerini yaptıkları ortalama yaşlarının 40-70 yaş arası olduğu araştırmalarda gösterilmiştir. Yine araştırmalar göstermiştir ki pedofili bireylerin büyük çoğunluğu erkektir. Pedofilik kişiler çocuğu pek çok şekilde istismar edebilmektedir. Çocuğun cinsel istismarı; sözel istismar, çocukları soyma ve izleme, cinsel ilişkiyi veya mastürbasyonu izletme, cinsel organlarını gösterme,  cinsel organını sürtme, bedenine cinsel amaçla dokunma, okşama, müstehcen yayınlara izletme, oral seks gibi çok çeşitli şekillerde ortaya çıkabilmektedir.

Tarihte Ki En Acımasız Pedofilik Kişiler İçin Tıklayın

Pedofilinin Nedeni Nedir?

Pedofilinin nedeni deneysel olarak net bir sekide aydınlatılmamıştır. Pedofilik kişiler çoğunlukla çocuklara cinsel saldırı planlamadan önce dürtü ve isteklerinin artmasında çevresel bir stresin rol oynadığını belirtmektedirler. Ayrıca çocuklara yönelik cinsel istismarda bulunan kişilerin çoğunun çocukluklarında cinsel istismara uğradıkları birçok araştırmada gösterilmiştir. Bu ilişki “mağdurluk-saldırganlık döngüsü” veya “mağdur edilmiş-mağdur eden fenomeni” olarak ifade edilmektedir.

Pedofilili Seri Katil Pedro Alonso Lopez’in Acı Hayatı

Çocuklar İstismara Uğradıklarını Gizliyor

Çocuk istismarında bilinmesi gereken en önemli noktalardan biri de şu araştırma verileridir: İstismara uğrayan çocuklar bunu gizlemeye çalışmaktadır. Bunun nedeni sorulduğundaysa çocuklar tarafından en çok verilen yanıt kendilerini eylemden dolayı sorumlu hissettikleri (%57.7) ve eylemi yapan kişiye olan bağlılıkları sebebiyle kişinin cezalandırılmasını istememeleridir (%44.2).

Çocuklarımıza mahremiyet eğitimini vermek onlara özel bölgelerini tanıtmak ebeveynlerin en önemli görevi olmalıdır. Mahrem bölgesini ve sınırlarını bilen bir çocuk istismara uğradığının farkında olacak ve sessiz kalmayacaktır.

Pedofili hakkında ayıntılı bigi sahibi olamak için Ayten Erdoğan'ın Pedofili: Klinik Özellikleri, Nedenleri ve Tedavisi adlı makalesini okuyabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.