PKK bomba yüklü araçla Üçyol Jandarma Karakolu'na saldırdı

PKK bomba yüklü araçla Üçyol Jandarma Karakolu'na saldırdı

Mardin'in Derik- Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi arasında bulunan Üçyol Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Derik İlçesi ile Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi arasında ve İpek Yolu üzerinde bulunan Üçyol Jandarma Karakolu'nu saat 01.00 sıralarında PKK'lılar bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Saldırıda 1 asker hayatını kaybederken, bir askerin ağır yaralandığı, ikisi sivil olmak üzere 11 yaralı olduğu belirtildi.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve güvenlik görevlisi sevkedildi.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada: 

"Derik ilçemizde 04 Mayıs Çarşamba günü bölücü terör örgütü mensuplarınca Üçyol Jandarma Karakol Komutanlığına düzenlenen bombalı araçla saldırı sonucunda 1 kahraman askerimiz  şehit olmuştur.

Ayrıca bir askerimizin ağır yaralandığı menfur saldırıda, ikisi sivil olmak üzere 11 yaralımız süratle Kızıltepe Devlet Hastanesine intikal ettirilmiştir. Yaralılarımızın tedavileri halen devam etmektedir

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet diler, değerli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar temenni ederiz." denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.