PKK'dan büyük tehdit büyük şehirlere saldırı kararı

PKK'dan büyük tehdit büyük şehirlere saldırı kararı

Bölgede TSK'nın operasyonlarından ağır darbe yiyen PKK, özellikle büyükşehirlere yönelik bombalı saldırılarını artırma kararı aldı.

3-8 MAYIS'TA TOPLANDILAR

PKK'nın üst yapılanması olan KCK'nın tepe yöneticilerinden oluşan ekip 3-8 Mayıs günleri arasında bir toplantı düzenledi.

Bu toplantıda örgütün Türkiye'ye yönelik saldırıları artırma kararı aldığı öğrenildi.

Mayıs ayının gelmesi ile birlikte kış şartlarının değiştiği ve Kandil'den Türkiye'ye daha fazla PKK'lı gönderme olanağının arttığını belirten terör örgütü yöneticileri, bu yeni takviyelerle birlikte kırda ve şenirlerde, özellikle de metropollerde büyük eylemlerin planlanması gerektiğini dile getirdi.

Emniyetin verilerine göre, 18 yaş altı kırsala katılım 2014'te 336, 2015'te 254 olarak kayıtlara geçti. Bu yılın 5 ayında ise 12 gencin terör örgütüne katıldığı belirlendi.

Katılımların operasyonların başlamasının ardından azalmasını değerlendiren güvenlik analisti Abdullah Ağar, bu durumun devletin kararlılığının doğal bir sonucu olduğunu söyledi.

Terör örgütünün geçmişte bölge halkını korkutarak uyguladığı propaganda sonucu, ailelerinden kopardığı çocukları "dağa" çıkarttığını belirten Ağar, son dönemde ise bu durumun tersine döndüğünü, bölge halkının çocuklarına sahip çıktığını ve dağa götürülen çocuklarını da kurtarmaya çalıştığını anlattı.

"Terör örgütü bir sıvı gibidir, çatlak bulursa sızıp toplumu etkilemeye çalışır" diyen Ağar, terörle ne kadar kararlı mücadele edilirse ve toplum bunu ne kadar benimserse o oranda örgüte katılımların azalacağını kaydetti.

Ağar, terör örgütünün bugüne kadar halkın "kanını emdiği"ni, bölgedeki vatandaşları bir taraftan katlederken, diğer taraftan da içine gizlenerek

faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını ifade ederek, örgütün bunun için zaman zaman yöntem değişikliğine gittiğini bildirdi.

Örgütün her kesim ve aşiretten kandırarak kendi safına çektiği gençleri güvenlik güçlerinin karşısına çıkarttığını, geride kalan ailelerini ise çocukları üzerinden istismar ettiğini dile getiren Ağar, "Devlet gücünü ve kararlılığını ortaya koyduğunda terör örgütüne katılımlar azalıyor. Halkı kazanan, mücadeleyi de kazanır" dedi.

KÜRT VATANDAŞLAR ÖRGÜTTEN KORKUYORDU

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu ise ayrılıkçı tüm terör örgütlerinin, katılım sağlamak amacıyla "zora" başvurduklarına işaret etti. "Geçmişte Kürt halkı örgütten korktuğu için küçük yaşta çocuklarının götürülmesine bir şey diyemiyordu, şimdi açıkça karşı çıkıyor" değerlendirmesinde bulunan Orakoğlu, çocuk ve gençlerin terör örgütü saflarında savaştırılmasının uluslararası bir suç olduğunu ve bundan BM'in de rahatsızlık duyduğuna dikkati çekti.

PKK'nın son dönemde yalnız kaldığını ve eylemlerinde sivilleri de hedef almasının altında yatan nedenlerin başında bunun olduğunu belirten Orakoğlu, "Örgüte halk destek vermiyor, sadece küresel güçler destekliyor" şeklinde konuştu.

Orakoğlu, küresel güçlerin bu nedenle Türkiye'yi çözüm sürecine dönmeye zorladığını da sözlerine ekledi.

MARDİN'DE OPERASYON

Mardin Nusaybin'de bölücü terör örgütü PKK'nın Karargah evine yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Güvenlik birimlerinin Mardin ili Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonları devam ediyor. Güvenlik güçleri, Zeynelabidin Mahallesindeki PKK'nın Karargâh Evine bir operasyon düzenlendi. Düzenlenenoperasyonda çok sayıda silah, mühimmat ve el yapımı patlaycı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

TUNCELİ-ERZİNCAN YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Güvenlik birimlerinin verdiği bilgilere göre bugün akşam saat 21.00 sularında Tunceli-Erzincan karayolunu Tunceli çıkışında 10'uncu kiloöetrede Uzuntarla mevkiinde kesen bir grup PKK'lı yolda geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptıktan sonra 2 TIR ile 2 otomobili yakarak yolu trafiğe kapattı. PKK'lıların 2 TIR ile 2 otomobili yolu kapatacak şekilde yaktıkları ve yolun farklı noktalarına el yapımı patlayıcılar yerleştirdikleri duyumunu alan güvenlik birimleri Tunceli Valiliği'nin onayı ile Tunceli-Erzincan karayolunu çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

Tunceli ve Pülümür girişlerinde Jandarma ve polis ekipleri yolu bariyerler ile kapatarak Tunceli ve Erzincan yönüne araçların geçişine izin vermiyor. Güvenlik birimleri Tunceli-Erzincan karayolunun bu gece kapalı kalacağını ve yolun güvenli hale getirildikten sora açılabileceğini kaydetti.

Kaynak: MYNET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.