Polis Adaylarının Beklediği 18. Dönem POMEM Mülakat Sonuçları Açıklanıyor

Polis Adaylarının Beklediği 18. Dönem POMEM Mülakat Sonuçları Açıklanıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 bin polis alımı hazırlanan takvime göre,POMEM 18. dönem mülakat sonuçlarını 3 gün açıklanması bekleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü 18. dönem POMEM mülakat sonuçlarını açıklıyor.Polis Akadamesi Başkanlığı tarafından geçen ay yapılan ilan sonrasında, mülakat sınavına giren adayların sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması tahmin ediliyor.8-19 Ağustos arasında alınan ön başvurular sonrasında KPSS P3 puan türünden 60 ve üstü alan adaylar arasında 9 bin erkek ve bin kadın polis alımı yapacağını ilan etmişti.Başvuruların tamamlanmasından sonra adaylar fiziki uygunluk ve mülakat sınavına girmişti.Bu haftaiçi yapılan sınavlardan sonra mülakat sonuçları Emniyet Genel Müdürlüğü'nün takvimine göre 3 gün içinde açıklanması bekleniyor.18. dönem POMEM mülakat sonuçları PA(Polis Akademisi Başkanlığı)'nın resmi web sayfasından duyurulacak.

Sonuçlar Resmi İnternet Sitesinde Açıklanıyor

Ülkemizde güvenliği sağlamak isteyen polis adaylarının mülakat sonuçları EGM'nin takvimine göre bugünlerde açıklanması tahmin ediliyor.Adaylar sonuçları pa.edu.tr sitesinden takip edebilecek.

10 Bin Aday Polis Olacak

EGM, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine en az lisans mezunu olan adaylar arasından 10 bin yeni memur alımı yapacak.8-19 Ağustos tarihleri arasında yapılan ön başvurularda,9 bin erkek ve bin kadın polis alınacağı duyurulmuştu.

Polis Adayları İçin İstenen Şartlar

  • Lisans mezunu olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak
  •  31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak.
  •  2015 veya 2016 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  •  Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocukları için KPSS lisans P3 puan türünden en az 48 puan almış olmak.
  • Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar www.pa.edu.tr resmi internet sitesinden ilan edilecek.

18. Dönem POMEM Sınavı Duyurusu

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün polis memuru ihtiyacını karşılamak için lisans mezunu 2015 veya 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06/06/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla (9.000) erkek ve (1.000) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı yapılacaktır.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. 

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.