Prof. Dr. İskender Gökalp, Yerli Motor yapmak için Ülkeye döndü.

Prof. Dr. İskender Gökalp, Yerli Motor yapmak için Ülkeye döndü.

Yıllardır Fransa'da yaşayan Türk bilim insanı Prof. Dr. İskender Gökalp, yerli motora destek vermek için ülkeye döndü.

Prof. Dr. İskender Gökalp, motorların yanması ile ilgili yerli motora destek vermek için 43 sene sonra Türkiye’ye döndü.

Türkiye’nin yerli ve milli  teknoloji atılımı için ülke içinde çalışmalar devam ederken; yurt dışındaki Türk bilim insanları da tersine beyin göçü yaparak ülkeye dönüyor.

Fransa’da motorların yanması üstüne çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. İskender Gökalp, 43 sene sonra Türkiye’ye döndü.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Mühendisliği’nden mezun olan Gökalp, sonrasında Fransa’ya gitti.

Burada Fransa’nın TÜBİTAK’ı CNRS’de çalışmalarını yapan Prof. Dr. İskender Gökalp; Türkiye’de yerli motor için çalışmalarını; yanma, temiz yakıtlar ve hidrojen yakıtlar üstünde sürdürecek.

Artık Türkiye, tırt doşındaki bilim insanlarının yurda dönüo AR-GE çalışmalarının yapmaları için barına, sigorta, ailelerin masrafları ve en önemlisi araştırma için milyonlarca lira destek verme kararı aldı.

PROF. DR. İSKENDER GÖKALP KİMDİR ?

Dr.İskender GÖKALP 27 haziran 1951 yılında İstanbul’da doğdu ve lise öğrenimini 1970 yılında İstanbul Saint Joseph Lisesi’nde tamamlayan hocamız 1974 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi Uçak bölümünü doktora derecesiyle bitirdi. Daha sonra doktora yapmak için Fransa’ya giden İskender GÖKALP Centre National de la Recherce Scientifique Centre National de la Recherce Scientifique (CNRS)’ye bağlı Aerotermik Laboratuvarında Türbülanslı Yanma konusunda doktorasını tamamladı. 1981, doktora bitiminden sonra, şimdiki Doçentliğe karşı gelen bir ünvanı aldı. 1983’te CNRS’ in (Centre National de la Recherce Scientifique) Orléans’daki yanma laboratuarından aldığı teklif sonunda Orléans’a geçti. (Orléans, Paris’in biraz güneyinde bir şehir) 1983’ten 2004’e kadar burada Yanma Laboratuvarı’nın direktörü olarak çalışan, İskender GÖKALP halen Fransa’da devlete bağlı olan CNRS Bilimsel araştırma merkezinde Yanma Laboratuvarı’nın Direktörü olarak görevini sürdürmektedir. SCI’de başvurulan 130 makale yazdı ve 70 doktora tezi yönetti. Avrupada ve ülkesinde birkaç program düzenlemiş, enerji ve uzay konularında birkaç endüstriyel partnerle işbirliği yapmış. Mevcut araştırmaları ise, temiz ve güvenli enerji için yeni kimyasal dönüşüm süreçleridir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.