Ramazan Ayında Kuzey Ülkelerinde Kaç Saat Oruç Tutulacak

Ramazan Ayında Kuzey Ülkelerinde Kaç Saat Oruç Tutulacak

Ramazan Ayına Günler Kala İşte Küzey Ülkelerindeki Müslümanların Kaç Saat Oruç Tutacağı Belli Oldu İsveç Norveç Finlandiya Gibi Ülkelerde Oruç Tam 22 Saat Süreyle Tutulacak

İsveç, Norveç, Finlandiya gibi kuzey ülkelerinde yaşayan Müslümanlar güneşin çok geç saatlerde batıp, çok erken doğması nedeniyle uzun bir süre oruç tutacak.

İsveç'in en kuzeyinde bulunan Kiruna ile Norveç'in kuzeyindeki Trömse şehirlerinde oruç tutma süresi 21 saat 55 dakika olacakken Stockholm, Oslo ve Helsinki'de 20 saat oruç tutulacak. Uzmanlar, iftar ile imsak arasının 3-4 saat olacağı bölgelerde, çalışanların özellikle iftar sonrasında yoğun su tüketmelerinin önemli olacağına dikkat çekiyor.

Öte yandan, Avrupa ve Kuzey ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları ise Ramazan ayını Türkiye'de geçirmek akın akın yurda geliyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.