Referandum öncesi mültecilere Türk Vatandaşlığı mı verilecek?

Referandum öncesi mültecilere Türk Vatandaşlığı mı verilecek?

Sosyal medyada tartışma konusu olan konuyu ele aldık. AKP referandum öncesi Suriyelilere Türk Vatandaşlığı mı verecek? İşte tüm detaylar.

Ak Parti hükümetinin başkanlık sistemi adına yapılacak olan 2017 yılı referandumu öncesinde bir hamlede bulunduğu iddiası gündeme bomba gibi oturdu. AKP referandum öncesi mültecilere Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı mı verecek? Suriyeliler oy kullanabilecek mi? İşte tüm araştırmalarımız ve detaylar.

10 bin Suriyeliye Türk Vatandaşlığı
Ülkemizde bulunan yaklaşık 3 milyonun üzerinde Suriyelilere AKP'nin Türk vatandaşlığı verme konusundaki çalışmaları hızla devam etmekte. Peki AKP başkanlık sistemi referandumu öncesi 10 bin Suriyeliye Türk vatandaşlığı dağıtacak mı? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz 2016 yılı Temmuz ayında, Kilis'te katılmış olduğu bir programda Suriyeden gelmiş olan sığınmacılara Türk vatandaşlığı verileceğini duyurmuştu. İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili her nekadar karşı görüş olsada Suriyeli sığınmacılara Türk vatandaşlığı verilmesi konusunda çalışmalara başlamıştı. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafında ve  Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü  koordinesinde yürütülmekte olan çalışmalara devam etmekte.

Fayda sağlayacak olana öncelik
Ülkemize teknoloji, sanayi, eğitim, sağlık, bilim alanlarında katkı sağlayacağı düşünülen kişilere Türk vatandaşlığı verilmesi konusunda öncelik sağlanmakta. Kamu güvenliğini tehdit etmeyen kişiler emniyet güçleri tarafıından tespit edilerek gerekli makamlara iletilmeye devam etmekte. 

Önce Ulusal Güvenlik aşaması
Aklınıza hemen tüm Suriyeli mültecilere Türk vatandaşlığı mı veriliyor? sorusu gelmesin. Önce aile soylarına kadar araştırılıp, öğrenim durumları ve geçmişe ait kayıtları incelenerek uygun görülmesi halinde Türk vatandaşlığına kabul edilecekler. İlk etapta yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacıya Türk vatandaşlığı verilecek. 10 bin kişinin referandumda oyları ''evet'' yönünde olsa pek bir katkısı olur mu orası sizlerin tahminlerine kalmış bir mesele. 

Referandum öncesi Suriyelilere Türk vatandaşlığı dağıtılacak mı?
10 bin sığınmacıya Türk vatandaşlığı verilmesi referandum öncesi yapılacak diye bir haber henüz yok.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.