Richard Branson, Elon Musk'ın rekorunu kırdı

Richard Branson, Elon Musk'ın rekorunu kırdı

Birkaç ay önceki testte, saatte 310 km hızla potansiyelini gösteren Virgin Hyperloop One, bu defa 387 km'ye ulaşarak Elon Musk'ın rekorunu kırdı.

ABD'li milyarder Elon Musk'ın uzunca bir süredir hayali olduğunu açıkladığı ve bilim dünyası tarafından "beşinci ulaşım şekli" olarak tanımlanan Hyperloop sisteminde yeni bir rekor kırıldı.

Hyperlood One'ı konsept tasarımdan gerçekliğe taşımak için çalışmalarını sürdüren firma, Virgin Group'un sahibi Richard Branson'ın yatırımıyla bir adım daha hız kazandı. Son yapılan testte Elon Musk'a ait olan rekoru Richard Branson saatte 240 mil (387 km) hıza ulaşarak tarihe geçti. Elon Musk ise geçtiğimiz Ağustos ayında 355 km hıza ulaşabilmişti. 

Virgin Hyperloop One nedir?

Hyperloop One, Elon Musk tarafından tapray (yeni nesil rayötesi sistem) teknolojisi ile geliştirilmekte olan üst düzey bir hızlı ulaşım aracı olarak tanımalanıyor. Virgin Group'tan aldığı yatırım sonrası ismi Virgin Hyperloop One değiştirildi.

Hyperloop One'ın amacı, tüpün sürtünmesiz ortamda büyük hızlara ulaşabilen bir kapsül içinde saatte 1.200 km hıza ulaşarak seyehayat etmenizi sağlamaktır. Hayal gibi görünse de şimdiden 387 km hıza ulaşılmış durumda.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.